Trending

Goody's: κλείνουν καταστήματα

Η κρίση δεν έχει αφήσει ανεπηρέαστη την αγορά του fast food καθώς μετά τα McDonald's και η Goody's μετρά σειρά καταστημάτων που κλείνει.


Ειδικότερα στην περιοχή της Θεσσαλονίκης (μέρος σημαδιακό για την εταιρία καθώς από εκεί ξεκίνησε)  κλείνουν τρία καταστήματά της και φημολογείται και κλείσιμο τάταρτου εντός των προσεχών ημερών.

Παράλληλα επτά ακόμη καταστήματα με την επωνυμία Goody's έκλεισαν κατόπιν δικαστικής λύσης μεταξύ franchisee και της εταιρίας.

Οι δικαιοδόχοι (franchisees) διαμαρτύρονται στην εταιρία ότι τα δικαιώματα (royalties) που καταβάλλουν είναι πολύ υψηλά (περίπου 6% του τζίρου) ενώ, λόγω, της κρίσης στην αγορά, θεωρούν ότι θα έπρεπε να κυμαίνονται στο μισό περίπου. Επίσης εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για το επίπεδο των τιμών των προϊόντων που τους προμηθεύει η Hellenic Catering.

Είναι γεγονός ότι ο τζίρος για την Goody's βαίνει μειούμενος καθώς εμφάνισε πτώση 24% για την προηγούμενη χρονιά. Η λύση στο επώνυμο σουβλάκι αποτελεί ισχυρό ανταγωνισμό για το χώρο των fast food. Για να ανταπεξέλθει η εταιρία προσπαθεί να ανοίξει τις αγορές του εξωτερικού με προσπάθειες στις αγορές των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής.
<-- Κάνοντας Like στη σελίδα μας στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα
Νεότερη Παλαιότερη