Trending

Ο Jeff Bezos της Amazon εξαγοράζει την Washington Post

Τα νέα μας έρχονται από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού όπου η Washington Post ανακοίνωσε με άρθρο της ότι εξαγοράζεται από τον Jeff Bezos, ιδρυτή της Amazon, έναντι του ποσού των $250 εκατομμυρίων μετρητά. 


Ο Bezos θεωρείται ένας από τους πλουσιότερους επιχειρηματίες παγκόσμια ενώ η Amazon δεν θα συμμετέχει καθόλου στην εξαγορά. Πρόκειται για προσωπική του υπόθεση. 

Η Washington Post είναι η μεγαλύτερη εφημερίδα της πόλης αλλά και μια εφημερίδα που για δεκαετίες επηρέαζε την άσκηση πολιτικής στην Αμερική. Ανήκε στην  οικογένεια Graham για τέσσερις δεκαετίες μέχρι που ο Jeff Bezos κατέθεσε την προσφορά του.

Τα οικονομικά των εκδόσεων δεν πήγαιναν καλά τα τελευταία χρόνια έχοντας παρουσιάσει κάμψη 44% μέσα σε έξι έτη και η οικογένεια Graham προσέλαβε σύμβουλο την Allen & Co. για την εξεύρεση αγοραστή. Το ιδανικό πρόσωπο βρέθηκε στον Jeff Bezos παρόλο που ο ίδιος δεν έχει εμπειρία στο χώρο των εφημερίδων. Απομένει να δούμε στη συνέχεια εάν το "μαγικό του ραβδί" θα λειτουργήσει και σε αυτή την υπόθεση.
<-- Κάνοντας Like στη σελίδα μας στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα
Νεότερη Παλαιότερη