Trending

Το πόρισμα των ιατροδικαστών για τον θανάσιμο τραυματισμό του νεαρού στο τρόλεϊ

Σήμερα ανακοινώθηκε το πόρισμα των ιατροδικαστών για το θάνατο του νεαρού Θανάση Καναούτη που έχασε τη ζωή του μετά από διαπληκτισμό με τον ελεγκτή του τρόλεϊ καθώς δεν είχε εισιτήριο. 

Η ιατροδικαστική έκθεση που δημοσίευσε το Βήμα αναφέρει ότι ο θάνατος οφείλεται σε βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση στο πίσω μέρος της κεφαλής λόγω πτώσης.

"Το σώμα του άτυχου νέου είχε ορισμένες εκχυμώσεις στον βραχίονα και «ερυθροειδείς εστίες» στην τραχηλική χώρα, ωστόσο, ο 19χρονος δεν είχε κάποιον μώλωπα στα πόδια, γεγονός που δείχνει πως δεν επιβεβαιώνονται τα αρχικά στοιχεία της πραγματογνωμοσύνης, σύμφωνα με τα οποία «το πόδι τού 19χρονου παγιδεύτηκε από την πόρτα του τρόλεϊ που έκλεινε και αυτό οδήγησε στην μοιραία πτώση του στην άσφαλτο".

"Ο νεαρός έφερε εκδορές στους ώμους λόγω της πτώσης του και πιθανόν του γεγονότος ότι σύρθηκε στην άσφαλτο λόγω της κεκτημένης ταχύτητας που είχε το τρόλεϊ εκείνη την στιγμή. 

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ιατροδικαστών, ο ελεγκτής προσπάθησε να τον συγκρατήσει από το χέρι και ακούμπησε τον λαιμό του 19χρονου, χωρίς ωστόσο να τον κτυπήσει με βιαιότητα ενώ υπάρχει επισήμανση ότι από τη νεκροψία δεν μπορεί να διαπιστωθεί εάν ο άτυχος Θανάσης Καναούτης δέχτηκε σπρωξίματα.

Επιπρόσθετα έγινε και πραγματογνωμοσύνη σύμφωνα με την οποπία  ο νεαρός "διαπληκτίστηκε με τον ελεγκτή, ο οποίος τον τράβηξε από την μπλούζα, για να μην αποβιβαστεί. Στη συνέχεια, ενώ του ξέφυγε, έτρεξε προς την πόρτα. Πάτησε το μπουτόν κινδύνου, το όχημα επιβράδυνε και με το άλλο χέρι του έσπρωξε την πόρτα για να ανοίξει. Όταν άφησε το χέρι του από το μπουτόν, η πόρτα έκλεισε, με αποτέλεσμα να του "πιάσει" το πόδι και να γυρίσει το σώμα του. Ο άτυχος νέος, στην προσπάθειά του να απεγκλωβιστεί, έπεσε".
<-- Κάνοντας Like στη σελίδα μας στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα
Νεότερη Παλαιότερη