Trending

AirFastTickets: Αναστολή λειτουργίας για αθέτηση πληρωμών 45 εκατ. ευρώ

Αναστολή λειτουργίας της AirFastTickets από την ΙΑΤΑ (Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών) λόγω αθέτησης πληρωμών 45 εκατομμυρίων ευρώ. 


Ένα εντυπωσιακό νέο, το οποίο επιβεβαιώνεται, είναι η αναστολή ηλεκτρονικών πωλήσεων εισιτηρίων από το γνωστό τουριστικό γραφείο AirFastTickets (με την έντονη διαφημιστική προβολή) που επέβαλλε η ΙΑΤΑ λόγω αθέτησης πληρωμών πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Η ανακοίνωση της ΙΑΤΑ αναφέρει χαρακτηριστικά:
"Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας πληροφορήσουμε πως θέτουμε προσωρινά εκτός αγοράς το βρετανικό γραφείο της AirFastTicket εξαιτίας της αδυναμίας της εταιρείας να τηρήσει τις ημερομηνίες πληρωμών των λογαριασμών της για την εκκαθάριση των πωλήσεων του μηνός Μαϊου”. Και συνεχίζει: “Ακριβώς λόγω αυτής της εξέλιξης, και λόγω της κοινής ιδιοκτησίας και δομής των θυγατρικών της εταιρείας, θέτουμε σε παρόμοιο καθεστώς τις θυγατρικές της σε Γερμανίας και Ελλάδα

Η ΙΑΤΑ αναφέρει ότι το ποσό που «κινδυνεύει» στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου είναι € 14 εκατομμύρια, στη Γερμανία το ποσό είναι € 22.000.000 και στην Ελλάδα € 9.000.000.

Όπως αναφέρει το Travel Weekly η AirFastTickets ενημέρωσε για τα ακόλουθα: "Η Airfasttickets έχει μπεί σε συζητήσεις με την ΙΑΤΑ σχετικά με τους όρους πληρωμής των ομολόγων / εγγυητικές που είναι  ως αποτέλεσμα την ταχείας και σημαντικής αύξησης του όγκου των πωλήσεων της εταιρείας.

Οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και είναι εμπιστευτικές, και είμαστε σίγουροι ότι θα επιτευχθεί μια αμοιβαία επωφελής συμφωνία. Η Εταιρεία παραμένει οικονομικά σταθερή και οι επιχειρηματικές μας δραστηριότητες συνεχίζονται κανονικά."

Σημειώνεται ότι η AirFastTickets αρχικά ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2009, αλλά η έδρα της μεταφέρθηκε στις ΗΠΑ και όπως ειπώθηκε αναμένει την έγκριση για μια αρχική δημόσια προσφορά (IPO) στο NASDAQ. Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος είναι ο Νικόλαος Κοκλόνης.
<-- Κάνοντας Like στη σελίδα μας στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα
Νεότερη Παλαιότερη