Trending

Πολυεθνικές εταιρίες βγάζουν τα χρήματά τους καθημερινά εκτός Ελλάδας

Τα χρήματα εκτός Ελλάδας βγάζουν τις τελευταίες εβδομάδες οι πολυεθνικές που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, φοβούμενες αρνητικές εξελίξεις σε πολιτικό επίπεδο. 
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες που δημοσιεύει το BankingNews, προερχόμενες από τραπεζικά στελέχη, τις τελευταίες 15 ημέρες αρκετές πολυεθνικές με μακρόχρονη πορεία στην ελληνική αγορά έβγαλαν στο εξωτερικό εισπράξεις τους φοβούμενοι τα όσα ενδεχομένως ακολουθήσουν μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. 
Το ποσό που φαίνεται να έχει βγει από τα γκισέ των ελληνικών τραπεζών από πολυεθνικούς Ομίλους, φαίνεται ότι αγγίζει το 1,5 με 1,8 δις ευρώ.
Τα στελέχη μεγάλων πολυεθνικών εμφανίζονται ιδιαίτερα ανήσυχα σε ό,τι αφορά τις εκλογές αλλά και μπροστά στο ενδεχόμενο να μην υπάρξει άμεσα σχηματισμός κυβέρνησης. 
Πληροφορίες αναφέρουν ότι μεγάλη πολυεθνική έχει δώσει εντολή για διακράτηση των overnight ταμειακών διαθεσίμων εκτός Ελλάδας, ενώ αντίστοιχες σκέψεις υπάρχουν και σε κάποιους μεγάλους ελληνικούς Ομίλους με δραστηριότητα σε χώρες του εξωτερικού. 
Επίσης, πληροφορίες αναφέρουν ότι πολυεθνικός Όμιλος παγώνει το επενδυτικό του πλάνο που είχε προγραμματίσει μέσα στο 2015…. μέχρι νεωτέρας, ενώ παράλληλα θα εξετάσει αν θα δοθούν οι αυξήσεις που είχε υποσχεθεί στους εργαζόμενους του μέσα στο 2015. 
Πηγή
<-- Κάνοντας Like στη σελίδα μας στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα
Νεότερη Παλαιότερη