Trending

Το 4G πάλιωσε - έρχεται το 5G!

Ακόμα κι αν το 4G / LTE βρίσκεται ακόμη σε στάδιο ανάπτυξης, φαίνεται ότι η ταχύτητα με την οποία επεκτείνεται, είναι τουλάχιστον διπλάσια σε σχέση με αυτή του 3G. Αυτό σημαίνει ότι το momentum για ακόμη υψηλότερες ταχύτητες με άξονα κυρίως τη μετάδοσης τηλεοπτικού περιεχομένου 4Κ επιταχύνεται και αυτό.
Ηδη πολλοί κατασκευαστές έχουν εντάξει στα άμεσα σχέδιά τους το 5G, προσπαθώντας να βρεθούν ένα βήμα μπροστά από τον ανταγωνισμό. Και όταν λέμε ένα βήμα μπροστά, αυτό κυρίως αφορά θέμετα πραγματικού κόστους υλοποίησης και όχι τόσο πειραματικές διατάξεις της τάξεως των Gbps. Για πολλούς το 5G θα είναι και η τελική μάχη μεταξύ Αμερικής, Ευρώπης και Ασίας για το τεχνολογικό προβάδισμα, με την Γηραιά Ήπειρο να προσπαθεί, αλλά υστερεί τόσο αριθμητικά, όσο και ρυθμιστικά.
Πάντως σύμφωνα με τις πρόσφατες προβλέψεις για την αγορά από της ABI Research, φαίνεται ότι το 5G δεν θα είναι διαδεδομένο μέχρι το 2020, αλλά είναι πιθανό να φθάσει τα 100 εκατομμύρια συνδρομητές μέχρι το 2025. Τώρα όλοι έχουν στραφεί προς τον αγώνα για την καθιέρωση του προτύπου και στο φετινό MWC είναι σίγουρο πως θα δούμε τις σειρήνες του 5G να ανεβαίνουν σε ένταση και η μελωδία τους να γίνεται όλο και πιο αρμονική.
Πηγή
<-- Κάνοντας Like στη σελίδα μας στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα
Νεότερη Παλαιότερη