Trending

Κατέρρευσε κατασκευαστικός κολοσσός στην Ελλάδα

Ένας από τους γνωστότερους και ισχυρότερους κατασκευαστικούς Ομίλους στην Ελλάδα βρίσκεται υπό κατάρρευση καθώς τέθηκε σε αναγκαστική διαχείριση.

Πρόκειται για την Μηχανική, της οικογένειας Π. Εμφιετζόγλου. Η κατάρρευση του Ομίλου ξεκίνησε το 2011, όταν η ανυπαρξία νέων έργων, στον κλάδο των κατασκευών και της κτηματαγοράς, οδήγησε την εταιρεία στην εμφάνιση ζημιών που έθεσαν τη μετοχή εκτός ταμπλό. 
Ετσι με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, όπως αναφέρει το FPress, η εταιρία τέθηκε υπό αναγκαστική διαχείριση, ως μέσο αναγκαστικής εκτελέσεως.
Αναγκαστικός διαχειριστής ορίστηκε η ανώνυμη ελεγκτική εταιρία PricewaterhouseCoopers A.E., που εδρεύει στο Χαλάνδρι και εκπροσωπείται για τους σκοπούς της αναγκαστικής διαχείρισης από τον κ. Νικόλαο Κλιάνη.
Ήδη διά της από 09/03/2015 έγγραφης δήλωσής της, η PricewaterhouseCoopers αποδέχθηκε τον διορισμό της ως αναγκαστικού διαχειριστή της εταιρίας Μηχανική ΜΗΧΚ 0,00% Α.Ε. και ανέλαβε τα καθήκοντά της.
Την διοίκηση της Μηχανική καθώς και την εκπροσώπησή της έναντι τρίτων αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου η αναγκαστική διαχειρίστρια PricewaterhouseCoopers, η οποία θα διεκπεραιώνει πλέον όλες τις υποθέσεις που αφορούν και εμπίπτουν στην εν γένει οικονομική και εμπορική διαχείριση της εταιρίας.
Να σημειωθεί ότι μόνο για το 2013 οι ζημιές μετά από φόρους του Ομίλου διαμορφώθηκαν σε 19,38 εκατ. ευρώ το 2013 έναντι ζημιών 23,86 εκατ. ευρώ το 2012. 
Σε επίπεδο μητρικής εταιρείας, οι ζημίες, μετά από φόρους διαμορφώθηκαν σε 24,37 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 20,84 εκατ. ευρώ το 2012. 
Ο κύκλος εργασιών κατά το 2013 διαμορφώθηκε σε 3,25 εκατ. ευρώ έναντι 8,77 εκατ. ευρώ το 2012, μειωμένος κατά 62,94%.
<-- Κάνοντας Like στη σελίδα μας στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα
Νεότερη Παλαιότερη