Trending

Νέα ελληνική αεροπορική εταιρεία ξεκινά πτήσεις

Και εν μέσω κρίσης, έρχονται και πληροφορίες για φιλόδοξες επιχειρηματικές προσπάθειες που ξεκινούν τώρα.

Το νέο αυτή τη φορά έρχεται από την ελληνική αεροπορική εταιρεία SkyGreece η οποία ξεκινά πτήσεις μέσα στο Μάϊο συνδέοντας τη Θεσσαλονίκη με το Τορόντο μέσω Βουδαπέστης. Η SkyGreece ιδρύθηκε από απόδημους Έλληνες, δημιουργώντας «γέφυρες» επικοινωνίας με τους χιλιάδες ομογενείς της καναδικής πόλης, όπου το 60% των κατοίκων ελληνικής καταγωγής προέρχεται από περιοχές της Μακεδονίας.

Η πρώτη πτήση από Θεσσαλονίκη, διάρκειας περίπου 11 ωρών, θα πραγματοποιηθεί στις 21 Μαΐου, ενώ το δρομολόγιο θα αναχωρεί για το Τορόντο κάθε Πέμπτη και θα συνεχιστεί και στη διάρκεια του χειμώνα. Επόμενος στόχος της εταιρείας, εφόσον το πρώτο αυτό άνοιγμα αποδειχτεί αποδοτικό, είναι η σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τη Νέα Υόρκη αλλά σε μεταγενέστερο στάδιο.

«Εισιτήρια για το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Βουδαπέστη-Τορόντο πωλούνται ήδη, εδώ και 2,5 εβδομάδες, στην ιδιαίτερα χαμηλή τιμή των 610 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των φόρων αεροδρομίου, των γευμάτων και δύο αποσκευών συνολικού βάρους έως 40 κιλών. Ήδη έγιναν σε αυτό το διάστημα 2.200 κρατήσεις θέσεων από τον Καναδά,» εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της εταιρείας, πατέρας Νικόλαος Αλεξανδρής, με αφορμή παρουσίαση της εταιρείας, που διοργάνωσε χτες σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης η Ένωση Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας-Θράκης, παρουσία της υφυπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά και του δημάρχου, Γιάννη Μπουτάρη.

Η στάση στη Βουδαπέστη είναι απαραίτητη, καθώς μέχρις ότου ολοκληρωθεί η επέκταση του διαδρόμου προσαπογειώσεων 10/28 του αεροδρομίου “Μακεδονία” της Θεσσαλονίκης (σ.σ. στο τέλος του 2016 βάσει χρονοδιαγράμματος), δεν είναι δυνατή η πραγματοποίηση υπερατλαντικών πτήσεων.
Νεότερη Παλαιότερη