Trending

Πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα αλλάζει χέρια

Ένα από τα πιό πολυτελή και μεγαλύτερα ξενοδοχειακά και συνεδριακά συγκροτήματα της χώρας ετοιμάζεται να αλλάξει χέρια.

Πρόκειται για το «Capsis» στη Ρόδο, το οποίο ανήκει στη Eurobank. Yποψήφιος αγοραστής είναι σύμφωνα με τον τοπικό τύπο ο Ομιλος Λασκαρίδη, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης του ξενοχείου Sheraton στη Ρόδο αλλά και των ξενοδοχειακών μονάδων King George και Μεγάλη Βρετάνια στην Αθήνα. 
Το ξενοδοχειακό συγκρότημα Capsis, ενεχυριάστηκε στη Eurobank, πριν από περίπου τρία  χρόνια, λόγω οφειλών. 
Έκτοτε η τράπεζα είχε πραγματοποιήσει μια σειρά επαφών με έλληνες και ξένους επενδυτές, χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να υπάρξει συμφωνία. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, το τίμημα που θα καταβάλλει ο Όμιλος Λασκαρίδη, στην περίπτωση που τελικά το ξενοδοχειακό συγκρότημα καταλήξει στα χέρια του θα είναι μικρό, καθώς απαιτούνται τουλάχιστον 40 εκατ. ευρώ για τη ριζική ανακαίνιση της μονάδας.
Το συγκρότημα, πρώην ιδιοκτησίας της οικογένειας Καψή, βρίσκεται σε απόσταση 15 λεπτών από το αεροδρόμιο της Ρόδου, στην περιφέρεια Ιξιάς του δήμου Ιαλυσού, επί της επαρχιακής οδού Ρόδου Ιαλυσού, κτίστηκε τη δεκαετία του '70 και το 1995 ανακαινίστηκε πλήρως από τον όμιλο. Περιλαμβάνει κεντρικό κτίριο, μονάδα διαμερισμάτων, συνεδριακό κέντρο, κτίριο εστίασης, κατάστημα, βοηθητικά κτίσματα και δύο πισίνες, ενώ διαθέτει συνολικά 691 δωμάτια 1.820 κλινών περίπου. Η συνολική επιφάνεια του συγκροτήματος είναι περί τα 48.500 τ.μ. σε έκταση 36 περίπου στρεμμάτων.
Διαθέτει από τους μεγαλύτερους συνεδριακούς χώρους στην Ευρώπη συνολικής δυναμικότητας 8.000 συνέδρων και μάλιστα, ειδικά για τις συνεδριακές του υποδομές, είχε λάβει στα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας σημαντικές ευρωπαϊκές διακρίσεις. Το ξενοδοχειακό σύμπλεγμα παραμένει κλειστό τα τελευταία τουλάχιστον δυόμιση χρόνια.
Πηγή
<-- Κάνοντας Like στη σελίδα μας στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα
Νεότερη Παλαιότερη