ΤΕΛ. ΝΕΑ
25 Μαΐου 2015

Έρχεται κλείσιμο τηλεοπτικών σταθμών - Ήδη αναγγέλθηκε

Τη μείωση των τηλεοπτικών καναλιών προανήγγειλε σήμερα ο Υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

"Η διαφημιστική αγορά έχει μικρύνει, με αποτέλεσμα σήμερα τα κανάλια να έχουν ζημίες" διαπίστωσε  και συνέχισε "Αυτό η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να το λάβει υπόψη της. Επομένως μιλά για μικρό αριθμό αδειών, ώστε τα σχήματα που θα προκύψουν να είναι βιώσιμα."

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, η οποία «μονοπωλήθηκε» από την ακρόαση του προτεινόμενου διοικητικού συμβουλίου της ΕΡΤ, αρκετοί βουλευτές εξέφρασαν ενστάσεις στην τοποθέτηση του Λ. Ταγματάρχη ως διευθύνοντα συμβούλου.
«Θετική γνώμη υπό δοκιμή και με πολλές αιρεσιμότητες. Δεν θέλω να δοθεί μήνυμα σε διάφορους καλοθελητές ότι είμαι σε αντιπαράθεση με τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση» τόνισε εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, ο Ν. Φίλης.
Μάλιστα, η Ρ. Μακρή καταψήφισε την υποψηφιότητα Ταγματάρχη, επικαλούμενη την προηγούμενη αποτυχημένη, όπως την χαρακτήρισε, θητεία στην ΕΡΤ.
Επίσης η κ. Ραχήλ Μακρή ψήφισε αρνητικά και για την προτεινόμενη ως μέλος του δ.σ. Έλλη Παπακωνσταντίνου και αυτό γιατί η κ. Μακρή δεν πείστηκε ότι δεν έχει σχέση με τον κ. Ταγματάρχη, παρά το γεγονός ότι όταν η κ. Μακρή την ρώτησε αν είναι «βαφτισιμιά» του, η κ. Παπακωνσταντίνου απάντησε αρνητικά.
Πάντως μία φράση του υπουργού Επικρατείας, αρμόδιου για την ΕΡΤ, Νίκου Παππά, προκάλεσε αίσθηση. 
Ερωτώμενος για τις διαφωνίες στην επιλογή των προσώπων απάντησε: «Εδώ ο κόσμος χάνεται...».
Πηγή
<-- Κάνοντας Like στη σελίδα μας στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα