Trending

Πολεοδόμος και μηχανικός παραπέμπονται για κακούργημα

Ο αντεισαγγελέας Εφετών Αχιλλέας Ζήσης προτείνει προς το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης να παραπεμφθεί σε Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ένας πολεοδόμος κι ένας μηχανικός για δωροδοκία.

Οι δύο άνδρες φέρονται ότι έλαβαν χρηματικό ποσό ως αντάλλαγμα για την διαγραφή προστίμου που αφορούσε αυθαίρετη κατασκευή.
Εις βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη  για δωροδοκία και άμεση συνέργεια στη δωροδοκία αντίστοιχα.
Στην εισαγγελική πρόταση αναφέρεται ότι: ο 1ος κατηγορούμενος ως υπάλληλος στο τμήμα Ελέγχου Δόμησης και Κατασκευών του δήμου Κατερίνης, με καθήκοντα στο έλεγχο αυθαίρετων κατασκευών και στην επιβολή σχετικών προστίμων, ζήτησε 2.000 ευρώ από τον καταγγέλλοντα διαχειριστή Μονοπρόσωπης ΕΠΕ. Αυτό έγινε μέσω του συγκατηγορουμένου του-συνεργάτη, πολιτικού μηχανικού της παραπάνω εταιρείας, προκειμένου να διαγράψει πρόστιμο ύψους περίπου 14.000 ευρώ, για ανέγερση και διατήρηση αυθαίρετου κτίσματος.
Σύμφωνα με την έκθεση αυτοψίας της Διεύθυνσης Πολεοδομίας του δήμου Κατερίνης προέκυψε ότι τοποθετήθηκε περιμετρική μεταλλική κατασκευή τοποθέτησης ναύλον στον εξωτερικό χώρο ψητοπωλείου που διατηρεί ο καταγγέλλων στην Κατερίνη. Επίσης προέκυψε ότι καταστράφηκαν οι σχετικοί φάκελοι που έπρεπε να σταλούν στον Οικονομικό Τμήμα του δήμου ή προς την αρμόδια Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία.
Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του πολιτικού μηχανικού, ο πολεοδόμος φέρεται ότι ζήτησε και έλαβε από τον διαχειριστή της ΕΠΕ το ποσό των 2.000 ευρώ. Τα 20 χαρτονομίσματα των 100 ευρώ ήταν προσημειωμένα και επενέβησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βόρειας Ελλάδας που προχώρησαν σε συλλήψεις. Τα παραπάνω περιστατικά εκτυλίχθηκαν το Δεκέμβριο του 2014.
Πηγή
<-- Κάνοντας Like στη σελίδα μας στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα
Νεότερη Παλαιότερη