Trending

Τι συμβαίνει με τη DeGiro στην Ελλάδα;

Πρόσφατα δημοσιεύματα σε μεγάλη μερίδα του Ελληνικού Τύπου έφεραν την ολλανδική εταιρεία online χρηματιστηριακών συναλλαγών και υπηρεσιών, DeGiro, να αποχωρεί από την Ελλάδα.

Αιτία η επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας πριν από λίγες ημέρες σύμφωνα με την οποία χαρακτήριζε «απρόβλεπτη» την έκβαση του αποτελέσματος της πολιτικής και οικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα και ενημέρωνε τους πελάτες της ότι διακόπτει τόσο την παροχή μόχλευσης όσο και δανεισμού τίτλων για τις ελληνικές μετοχές προκειμένου να περιορίσει τον επενδυτικό κίνδυνο.

Με νέα ανακοίνωσή της η DeGiro απορρίπτει τα σενάρια αποχώρησής της από την Ελληνική αγορά. Στην ανακοίνωσή της η DeGiro θεωρεί την Ελληνική αγορά ως αναπόσπαστο μέρος της λειτουργίας της στην Ευρώπη και δεν έχει καμία πρόθεση να σταματήσει να προσφέρει τις υπηρεσίες της στη χώρα. Μετά από δέκα μήνες λειτουργίας στην Ελλάδα, η εταιρεία κατάφερε να κερδίσει σημαντικό μερίδιο της αγοράς και βλέπει την πελατειακή της βάση να αυξάνεται καθημερινά, καθώς διαθέτει τις χαμηλότερες χρεώσεις της αγοράς και λόγω της δομής της προσφέρει εξαιρετική ασφάλεια στους επενδυτές της. Η ασφάλεια των περιουσιακών στοιχείων των πελατών της αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες λειτουργίας της. 

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται εξάλλου ότι λόγω των πρόσφατων πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων στην Ελλάδα, η DeGiro είναι υποχρεωμένη, προκειμένου να προστατεύσει τους πελάτες της, να λάβει συγκεκριμένα μέτρα. Η εταιρεία έχει δημιουργήσει αυτή την ασφαλή δομή διατηρώντας τα περιουσιακά στοιχεία των επενδυτών της σε μια ξεχωριστή νομική οντότητα, η οποία, εάν κάτι συμβεί στην DeGiro, οι πιστωτές της δεν έχουν καμία αξίωση πάνω σε αυτά. Επιπλέον, η λειτουργία της ρυθμίζεται από το γενικό κανονιστικό πλαίσιο των Ολλανδικών Αρχών των Χρηματοπιστωτικών Αγορών και οι κεφαλαιακές της απαιτήσεις καθορίζονται από την Ολλανδική Κεντρική Τράπεζα. Επίσης, καθώς η DeGiro είναι παρούσα σε 16 χώρες, καταφέρνει με αυτόν τον τρόπο να περιορίζει τους τοπικούς κινδύνους. 

Η ανακοίνωση καταλήγει σημειώνοντας ότι η DeGiro παρακολουθεί συνεχώς την κατάσταση και θα συνεχίσει την κανονική λειτουργία της στην Ελλάδα μόλις η κατάσταση ομαλοποιηθεί.
<-- Κάνοντας Like στη σελίδα μας στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα
Νεότερη Παλαιότερη