Trending

Τι δείχνει το πόρισμα για την τραγωδία στα ΕΛΠΕ

Στα αίτια της τραγωδίας στα ΕΛΠΕ που ήδη έχει στοιχίσει τη ζωή δύο ανθρώπων ρίχνει φως το πόρισμα που παραδόθηκε χθες.

Την επιτροπή που συνέταξε το πόρισμα αποτελούν τεχνικοί του διυλιστηρίου,
εκπρόσωποι των εργαζομένων και εξωτερικοί πραγματογνώμονες.
Σύμφωνα με αυτό, η πυρκαγιά οφείλεται σε πλημμελή προετοιμασία των εγκαταστάσεων για την προγραμματισμένη συντήρηση.
Εκκρεμούν ακόμα τα πορίσματα της Πυροσβεστικής και του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας ώστε να ληφθούν αποφάσεις για τα πραγματικά αίτια
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», κανονικά η ακατέργαστη βενζίνη δεν θα έπρεπε να υπάρχει μέσα στον αγωγό και όλα φαίνεται να οδηγούν στον ανθρώπινο παράγοντα. Τα ΕΛΠΕ με χθεσινή τους ανακοίνωση δήλωσαν ότι θα στηρίξουν τις οικογένειες των θανόντων, διασφαλίζοντας το παρόν και το μέλλον των παιδιών τους.

Εν τω μεταξύ από τους υπόλοιπους 4 τραυματίες, οι δύο παραμένουν σε σοβαρή κατάσταση ενώ οι άλλοι δύο νοσηλεύονται ελαφρά τραυματισμένοι.

Στο μεταξύ, η διοίκηση των ΕΛΠΕ, ως απόρροια του τραγικού συμβάντος καθώς και λόγω των διοικητικών αλλαγών που δρομολογεί η ηγεσία του υπουργείου στην επιχείρηση, προχώρησε στην ανακοίνωση νέου επικεφαλής της γενικής Τεχνικής Διεύθυνσης του ομίλου ο οποίος αναλαμβάνει τα νέα καθήκοντα από την 1η Ιουνίου.

Ο απερχόμενος γενικός τεχνικός διευθυντής, φέρεται σύμφωνα με κύκλους της διοίκησης, να αντικαθίσταται λόγω συνταξιοδότησης.
Πηγή
<-- Κάνοντας Like στη σελίδα μας στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα
Νεότερη Παλαιότερη