Trending

Ξένη φαρμακευτική εταιρεία αποσύρεται εν μέρει από την Ελληνική αγορά

Η αβεβαιότητα που επικρατεί (και) στην αγορά του φαρμάκου φαίνεται ότι οδήγησε την Γερμανική φαρμακευτική εταιρεία Fresenius Kabi να αποσύρει μέρος από τα φάρμακα που διοχέτευε στην Ελληνική αγορά.

H Fresenius Kabi προχώρησε σε αναθεώρηση των μακροπρόθεσμων επιχειρηματικών στόχων και σε επιλεκτική μείωση της έκθεσής της στην ελληνική αγορά, μέχρι οι προοπτικές ανάκαμψης να ωριμάσουν, όπως αναφέρει το Capital. 

Σε επιστολή που απέστειλε την 1η Απριλίου στο Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, η θυγατρική Fresenius Kabi Hellas κοινοποιεί την απόφασή της για συνέχιση μεν της προμήθειας των πρωτότυπων προϊόντων της που είναι μοναδικά στον τομέα της κλινικής διατροφής (εντερική και παρεντερική) και των κολλοειδών υποκατάστασης όγκων αίματος, αποσύρει όμως από τον Ιούλιο 5-6 κατηγορίες ορών για νοσοκομειακή χρήση, επικαλούμενη την αβεβαιότητα που επικρατεί στην ελληνική οικονομία και στη φαρμακευτική αγορά από τις αρχές της χρονιάς και τη μη αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του επιχειρηματικού κλίματος, σε συνδυασμό με την έλλειψη ρευστότητας. Θα συνεχίσει όμως, όπως αναφέρει, να διαθέτει στην αγορά τα ενδοφλέβια γενόσημα σκευάσματα για τη θεραπεία χρόνιων παθήσεων. 

Όπως τονίζει η φαρμακευτική στην επιστολή της, πρόκειται για μια δυσάρεστη αλλά αναγκαία απόφαση, προκειμένου να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα της εταιρείας και η απρόσκοπτη λειτουργία της στην ελληνική αγορά. Μετά την αποστολή της επιστολής, όπου ενημερώνει για τους λόγους της απόσυρσης, δίνει στα δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία περιθώριο τριών μηνών ώστε να βρουν άλλους προμηθευτές για τα σκευάσματα που αποσύρονται. Αναφέρει όμως πως η απόφαση βρίσκεται υπό “συνεχή αναθεώρηση” και σε περίπτωση που εξομαλυνθούν οι πληρωμές από τα νοσοκομεία, τότε η φαρμακευτική θα εξετάσει το ενδεχόμενο να συνεχίσει κανονικά την προμήθεια.
Πηγή:
<-- Κάνοντας Like στη σελίδα μας στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα
Νεότερη Παλαιότερη