Trending

Αλλαγή ιδιοκτησίας για το Mall του Βοτανικού

Με βάση απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών εγκρίθηκε το σχέδιο εξυγίανσης που είχε καταθέσει προ μηνών η Τεχνική Εταιρεία Μπάμπης Βωβός (ΤΕΜΒ), εξέλιξη που σημαίνει ότι το υπό κατασκευή εμπορικό κέντρο στο Βοτανικό, αλλάζει ιδιοκτήτη.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται η απόσχιση του κλάδου εμπορικών ακινήτων της εταιρείας και η δημιουργία θυγατρικής , στην οποία θα μεταφερθεί και το ημιτελές εμπορικό κέντρο στον Βοτανικό, αξίας 120 εκατ. ευρώ.

Η νέα θυγατρική θα μεταβιβαστεί στις δύο πιστώτριες τράπεζες, Alpha Bank και Πειραιώς, στις οποίες η ΤΕΜΒ οφείλει 153,1 εκατ. ευρώ και 113,4 εκατ. ευρώ, αντίστοιχα.

Συνεπώς, το ημιτελές κατά 60% Mall, περνάει στην ιδιοκτησία των δύο τραπεζών και η ΤΕΜΒ παύει να έχει οποιαδήποτε σχέση με το έργο.

Από εδώ και στο εξής, εναπόκειται στις τράπεζες το πως θα αξιοποιήσουν το ακίνητο, αλλά, σύμφωνα με ανθρώπους οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην αγορά, εάν επιδιώξουν να το μεταβιβάσουν πριν από την ολοκλήρωση του, θα έχουν μεγάλες απώλειες εσόδων.

Οπότε, το επικρατέστερο σενάριο υποστηρίζει ότι θα επιχειρήσουν να αρχίσουν άμεσα τις εργασίες για την ανέγερση του, ώστε, να το αξιοποιήσουν αξιοποιήσουν.

Με την εφαρμογή της δικαστικής απόφασης, η "Τεχνική Εταιρία Μπάμπης Βωβός" θα πάψει να έχει ρόλο στο πρότζεκτ της Διπλής Ανάπλασης και πλέον δεν θα μπορεί να προβάλλει οποιαδήποτε αξίωση προς τους άλλους εμπλεκόμενους φορείς. Πάντως, έχει προσφύγει ήδη σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου.
Πηγή
<-- Κάνοντας Like στη σελίδα μας στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα
Νεότερη Παλαιότερη