Trending

Διακοπή δρομολογίων πλοίων γνωστής ναυτιλιακής - Κηρύχθηκε έκπτωτη

Σε καθεστώς προστασίας τέθηκαν με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας Υποδομών Ναυτιλίας και Τουρισμού Θοδωρή Δρίτσα τα πληρώματα πέντε πλοίων της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου (ΝΕΛ), που ζητούν την καταβολή δεδουλευμένων, ενώ η εταιρεία κηρύχθηκε έκπτωτη από τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια.
Πρόκειται για τα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία «European Εxpress», «Tαξιάρχης», «Aqua Jewel», «Μυτιλήνη» και «Θεόφιλος».
Την περασμένη Παρασκευή 19/06, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Ναυτιλίας και σχετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, η ΝΕΛ κηρύχθηκε έκπτωση από τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια, ενώ προκηρύχθηκε ήδη ο σχετικός διαγωνισμός, προκειμένου να κατατεθούν προτάσεις από τις ενδιαφερόμενες ακτοπλοϊκές εταιρείες για την εκτέλεσή τους - έως το μεσημέρι της Τρίτης 23/06, με πλοία έως 12 ετών.
Για τα συγκεκριμένα δρομολόγια δεν υπήρξε ενδιαφέρον από καμία ακτοπλοϊκή εταιρεία, και την Πέμπτη 25/6 αναμένεται να συνεδριάσει για το θέμα το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, προκειμένου πιθανότατα να προχωρήσει σε αλλαγή της υπάρχουσας σύμβασης με αλλαγή των όρων και των προϋποθέσεων.
Η πρώτη γραμμή περιλαμβάνει τα εξής δρομολόγια: Σύρος-Κύθνος-Κέα-Λαύριο, Σύρος-Πάρος-Νάξος-Δονούσα-Αιγιάλη-Κατάπολα-Κουφονήσι-Σχοινούσα-Ηρακλειά-Νάξος-Πάρος-Σύρος, Σύρος-Πάρος-Νάξος-Φολέγανδρος-Σίκινος-Ίος-Θηρασιά-Θήρα-Ανάφη.
Η δεύτερη γραμμή περιλαμβάνει τα παρακάτω δρομολόγια: Σύρος-Κύθνος-Κέα-Λαύριο, Σύρος-Πάρος-Νάξος-Ίος-Σίκινος-Φολέγανδρος-Κίμωλος-Μήλος, Σύρος-Πάρος-Σέριφος-Κίμωλος-Μήλος και Σύρος-Τήνος-Άνδρος.Επίσης Σύρος-Τήνος-Άνδρος.
Πηγή: www.bankingnews.gr
<-- Κάνοντας Like στη σελίδα μας στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα
Νεότερη Παλαιότερη