ΤΕΛ. ΝΕΑ
2 Ιουνίου 2015

Εγκρίθηκε επένδυση 418 εκατ. ευρώ για πολυτελές θέρετρο στην Ερμιονίδα

Σύμφωνα με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που εγκρίνει την επένδυση ανοίγει ο δρόμος για τη δημιουργία του πολυτελούς τουριστικού θερέτρου στην «Kilada Hills» του Δήμου Ερμιονίδας Αργολίδας σε έκταση 2.100 περίπου στρεμμάτων, συνολικού ύψους πάνω απο 418 εκατομμύρια ευρώ.
Η επένδυση γίνεται απο την εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων του Mίλτου Kαμπουρίδη «Mind Compass Overseas LTD», και εντάχθηκε στις διαδικασίες στρατηγικών επενδύσεων του νόμου 3894/2010 με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων. 
Η επένδυση προβλέπει 320 επαύλεις, 100 βίλες και 28 κατοικίες, ξενοδοχείο 300 κλινών, κέντρο αναζωογόνησης, beach club με καμπάνες σχεδόν μέσα στη θάλασσα και γήπεδο γκολφ των 768 στρεμμάτων.  Συνολικά, στο «Kilada Hill» θα κτιστούν 178.428 τ.μ. κατοικιών (επαύλεις, βίλες κ.λπ.) και 29.150 ξενοδοχειακών και λοιπών εγκαταστάσεων (207.578 τ.μ.).
Οι σύμβουλοι Επικρατείας με μια πολυσέλιδη γνωμοδότηση του Ε΄ Τμήματος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου (36/2015) έκριναν νόμιμο το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την έγκριση του ΕΣΧΑΣΕ  της «Kilada Hill». Την ίδια στιγμή όμως οι δικαστές σημειώνουν ότι η έκταση βρίσκεται μεν εκτός των ορίων του κηρυγμένου από το 1980 αρχαιολογικού χώρου του σπηλαίου Φράγχθι. Ωστόσο στο χώρο που πρόκειται να κατασκευαστεί το γκολφ υπάρχουν αρχαία  ευρήματα (νεολιθικής και πρωτοελλαδικής περιόδου, κ.λπ.)  τα οποία η εταιρεία «Mind Compass Overseas LTD» πρέπει να τα αναδείξει χωρίς να προξενήσει άμεση βλάβη σε αυτά.
Πηγή
<-- Κάνοντας Like στη σελίδα μας στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα