Trending

Έκλεισε μεγάλο deal στο χώρο των αναψυκτικών

Γνωστός Έλληνας επιχειρηματίας προχώρησε σε επένδυση αποκτώντας σημαντικό ποσοστό της εταιρείας Green Cola, της εταιρείας η οποία θεωρείται ήδη success story καθώς έχει καταφέρει να διευρύνει τα μερίδια αγοράς της.

Πρόκειται για τον επιχειρηματία Γιάννη Χήτο, γνωστό για τη δραστηριοποίησή του με το Ζαγόρι και την Fix Hellas. Με την είσοδο του Γ. Χήτου, η Green Cola εκτιμάται ότι θα αποκτήσει ακόμη περισσότερη τεχνογνωσία για να επεκτείνει τη δραστηριότητά της και εκτός Ελλάδας. Ο κ. Χήτος - μαζί με την οικογένεια Σκρέκη - δημιούργησε την Ολυμπιακή Ζυθοποιία ΑΕ επαναλανσάροντας με εξαιρετικά επιτυχημένο τρόπο την μπίρα Fix στην ελληνική αγορά και τον περασμένο Νοέμβριο η εταιρεία συγχωνεύθηκε με τη Μύθος Ζυθοποία ΑΕ, θυγατρική του ομίλου Carlsberg.


Τι θα προβλέπει η συμφωνία:


- Η πλευρά Χήτου αποκτά το 25% της ΕΠΑΠ, μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, στην οποία δε συμμετέχει η άλλη πλευρά.
- Ο Γιάννης Χήτος τοποθετείται εκτελεστικός πρόεδρος στο νέο σχήμα, ενώ
- Ο Περικλής Βενιέρης - που θα συνεχίσει να τρέχει τα project της εταιρείας - θα συμμετέχει ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.


Με αυτή την εξέλιξη, η πλευρά της Green Cola εξασφαλίζει την απαιτούμενη ρευστότητα για να υλοποιήσει τα επεκτατικά σχέδιά της εντός - και κυρίως - εκτός συνόρων, ενώ ο Γιάννης Χήτος μπαίνει σε μια ραγδαία αναπτυσσόμενη μπράντα για να προσφέρει με τη δική του εμπειρία.
Η ΕΠΑΠ - η οποία ελέγχεται από την Green Cola Company ΑΕ - από την ακριτική Ορεστιάδα του Νομού Εβρου, κατόρθωσε σε διάστημα μόλις πέντε χρόνων όχι απλώς να καταγραφεί στις μετρήσεις αλλά και να αποσπάσει μερίδιο 3,5% της αγοράς! Η ανάπτυξή της «τρέχει» με ρυθμούς περί το 30% ετησίως. Από πωλήσεις ύψους 1,2 εκατ. ευρώ το 2010 - τον Ιανουάριο του ίδιου χρόνου η ΕΠΑΠ μεταβιβάστηκε στην Green Cola Company - το 2014 έκλεισε με 9 εκατ. ευρώ και εφέτος θα υπερβεί τα 12 εκατ. ευρώ.
Πηγή, Πηγή
<-- Κάνοντας Like στη σελίδα μας στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα
Νεότερη Παλαιότερη