ΤΕΛ. ΝΕΑ
1 Ιουνίου 2015

Εκτός ΔΝΤ η Ε.Παναρίτη - Η επιστολή παραίτησής της

Μετά την θύελλα αντιδράσεων στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το ομαδικό πύρ από άλλα κόμματα η επιλογή της Έλενας Παναρίτη ως εκπροσώπου της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) ακυρώθηκε.

Η επίσημη εκδοχή είναι ότι η κα Παναρίτη δεν απεδέχθη τον διορισμό της με την ακόλουθη επιστολή. Το παρασκήνιο όμως της πολύκροτης αυτής υπόθεσης μπορείτε να το διαβάσετε στο ακόλουθο άρθρο του Biznews: Έντονες αντιδράσεις για το πρόσωπο του νέου εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ

Η επιστολή της κας Παναρίτη αναφέρει:
"Θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη της κυβερνητικής επιτροπής αξιολόγησης που με επέλεξαν να εκπροσωπήσω την χώρα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ιδίως τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιάνη Βαρουφάκη και τον Υπουργό Οικονομίας κ. Γιώργο Σταθάκη με τους οποίους συνεργάζομαι αδιάκοπα στο πλαίσιο της μεγάλης διαπραγμάτευσης με δανειστές των οποίων την τακτική γνωρίζω εκ των έσω. Ευχαριστώ επίσης τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα για την υποστήριξή του. 
Όμως, καθώς ποτέ δεν ζήτησα αυτή την θέση, και δεδομένου ότι την αποδέχθηκα αποκλειστικά για να βοηθήσω την κυβέρνηση με την εμπειρία μου στον τρόπο λειτουργίας του ΔΝΤ [και αντίστοιχων οργανισμών], μου είναι αδύνατον να δεχθώ τον διορισμό μου εν μέσω των αρνητικών αντιδράσεων από βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. 
H χώρα διανύει την πιο δύσκολη περίοδο και για αυτό απαιτείται συστράτευση απέναντι σε σκληρούς δανειστές.
Θα συνεχίσω να βοηθώ με όλες μου τις δυνάμεις την υπόθεση της εθνικής διαπραγμάτευσης και να στηρίζω την κυβέρνηση έως ότου η Ελλάδα απελευθερωθεί από τα μνημονιακά της δεσμά."
<-- Κάνοντας Like στη σελίδα μας στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα