Trending

Ένα ύποπτο σκάνδαλο

Γράφει η Agnes L.

Ύποπτο σκάνδαλο στους διαγωνισμούς σιδηροδρομικών έργων της ΕΡΓΟΣΕ αποκαλύφθηκε μετά από καταγγελίες βουλευτή των ΑΝΕΛ. Κατόπιν τούτου το Σώμα Επιθεωρητών Δημοσίων έργων ξεκινάει ελέγχους με την εντολή που έδωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Υποδομών Χ.Σπίρτζης ο οποίος ζητάει την παραπομπή των διοικητικών παραγόντων του Οργανισμού και να αποδοθούν οι ευθύνες για ατασθαλίες.

Η νέα διοίκηση της ΕΡΓΟΣΕ μετά από τις σχετικές διαδικασίες από τη Βουλή θα εξετάσει αν ο διαγωνισμός θα προχωρήσει και αν τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες,η εάν θα ακυρωθεί.
Η Εταιρεία CD infrastructure αναδείχτηκε πρώτη με μία από τις μεγαλύτερες εκπτώσεις για σιδηροδρομικό έργο (45%) όμως η προσφορά της απορρίφθηκε διότι δεν πληρούσε τους βασικούς όρους. Ο Διαγωνισμός πήγε αμέσως στον επόμενο μειοδότη που είναι το Πόρτο Καρράς του Ομίλου Στέγγου με έκπτωση 36%. Εκτός Διαγωνισμού βρέθηκαν η ΑΚΤΩΡ  με 32%, η Τέρνα με 19%, η J&P ΑΒΑΞ με 35%, η Ιντρακατ  με 33%, και η ΜΕΤΚΑ με 25%. Οι Ιταλοί όμως κατέθεσαν ένσταση παρά την απόρριψή τους από το διαγωνισμό εναντίον της προσφοράς της Πόρτο Καρράς. Επίσης το ίδιο κατέθεσε και η J&P Άβαξ.
<-- Κάνοντας Like στη σελίδα μας στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα
Νεότερη Παλαιότερη