Trending

Νέος Πρόεδρος στον ΟΛΠ - Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο

Νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ, αναλαμβάνει ο Γιάννης Κούβαρης, μέχρι τώρα μέλος της επιτροπής Μεταφορών και υπεύθυνος του Θεματικού Τομέα Συνδυασμένων Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανακοίνωση του νέου προέδρου και του διοικητικού συμβουλίου έγινε στο πλαίσιο της σημερινής γενικής συνέλευσης των μετόχων του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς. Το διοικητικό συμβούλιο απαρτίζεται εκτός από τον κ. Κούβαρη, από τους: Σταύρο Κυραμαργιό, Αθανάσιο Λιάγκο, Σταμάτη Κοιλάκος, Γεώργιο Ροΐδη, Βασίλειο Κορκίδη, Σταύρο Δρακονταεδή, Αποστολία Πράγκου, Ολυμπία Τσαλικίδου και Γεώργιο Καστελάνο και η θητεία του θα είναι 5ετής.

O πρώην πρόεδρος του ΟΛΠ, Γιώργος Ανωμερίτης, προέβη σε απολογισμό του έργου του Οργανισμού και ανέφερε ότι “δυστυχώς οι νεοφιλελεύθερες επιλογές δημιούργησαν συγχύσεις και καθυστερήσεις στο θέμα της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ” και τόνισε: “δυστυχώς για τη λιμενική βιομηχανία και τον ΟΛΠ Α.Ε. οι αποφάσεις πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του ΟΛΠ Α.Ε. σε έναν και μόνο ιδιώτη μέτοχο – διαχειριστή είναι και άφρονες και οικονομικά καταστροφικές της προσπάθειας ανάπτυξης του τόπου. Και είναι βέβαιο ότι οι αποφάσεις αυτές θα κριθούν και αντισυνταγματικές στο ΣτΕ και αντιευρωπαϊκές από την Ε.Ε.”

Ο Νίκος Γεωργιου, πρόεδρος της Ένωσης Μονίμων & Δοκίμων Λιμενεργατών Ο.Λ.Π., μίλησε αρχικώς για την επένδυση στον προβλήτα 3 και συνέχισε λέγοντας πως “Παλινωδούμε τόσους μήνες για το ποσοστό του ΟΛΠ που θα πουληθεί. Αποποιούμαστε το “μαργαριτάρι”, όπως το είπαν οι Κινέζοι”, ενώ έκανε λόγο και για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και τις μειώσεις που έχουν υποστεί μέσω του νόμου 4024.

“Κανένα ΤΑIΠΕΔ και καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να εφησυχάζει και να θεωρεί τίποτα δεδομένο. Πρέπει να υπάρχει στον Πειραιά δημόσιο λιμάνι.”, υπογράμμισε με την σειρά του στην παρέμβασή του ο δήμαρχος Περάματος, Γιάννης Λαγουδάκης.

Στο πλαίσιο της συνελεύσεως, συζητήθηκαν, επίσης, η έγκριση των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων της 15ης εταιρικής χρήσης του ΟΛΠ Α.Ε. για την περίοδο από 1-1-2014 έως 31-12-2014, η απαλλαγή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των ελεγκτών από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τα πεπραγμένα της 15ης εταιρικής χρήσης (1/1/2014 – 31/12/2014), η διάθεση ετήσιων κερδών για την εταιρική χρήση από 1/1/2014 μέχρι 31/12/2014, η έγκριση αμοιβών και αποζημιώσεων που χορηγήθηκαν στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την εταιρική χρήση 2014 και η έγκριση της εκλογής μελών του ΔΣ ΟΛΠ ΑΕ, ως εκπροσώπων υπαλλήλων και λιμενεργατών.
Πηγή
<-- Κάνοντας Like στη σελίδα μας στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα
Νεότερη Παλαιότερη