Trending

Ο νέος Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ είναι 36 ετών

Νέος Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ εκλέχθηκε ο μέχρι πρότινος γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο οποίος και διαδέχεται τον απερχόμενο Φώτη Κουβέλη.

Ο νέος πρόεδρος σημείωσε μετά την εκλογή του ότι στόχος του είναι η επανεκκίνηση της Δημοκρατικής Αριστεράς και ο διακριτός ρόλος της. Στάθηκε επίσης στο ενδεχόμενο για συνεργασίες, χωρίς, όπως είπε, να πρέπει η ΔΗΜΑΡ να θεωρείται δεδομένη για κανέναν.

Το βιογραφικό του

Ο νέος πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, είναι 36 ετών και είναι Διδάκτωρ Αγροτικής Οικονομίας. Κατάγεται από την Βέροια.

Έχει διδάξει, σε ακαδημαϊκό επίπεδο, ένα σημαντικό εύρος μαθημάτων στον Τομέα της Αγροτικής Πολιτικής, της Αγροτικής Ανάπτυξης και της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης. Έχει εργαστεί σε ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας και του εξωτερικού.

Έχει συμμετάσχει σε πλήθος ερευνητικών προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, με αντικείμενο την πολιτική αγροτικής ανάπτυξης και την οικονομική περιβάλλοντος.

Στις επιστημονικές του δημοσιεύσεις περιλαμβάνονται περισσότερα από 50 επιστημονικά άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, συνέδρια και διεθνή επιστημονικά βιβλία.
Συμμετέχει στην Δημοκρατική Αριστερά από την ίδρυσή της, ως μέλος της Νομαρχιακής Γραμματείας ΔΗΜΑΡ Ημαθίας, μέλος του Περιφερειακού οργάνου ΔΗΜΑΡ Κεντρικής Μακεδονίας και μέλος της Συντονιστικής Γραμματείας του Τομέα Αγροτικής Πολιτικής της ΔΗΜΑΡ.

Στη συνέχεια, διετέλεσε Ειδικός Γραμματέας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων από τον Ιούλιο του 2012 έως τον Ιούλιο του 2013, όπου και παραιτήθηκε όταν η Δημοκρατική Αριστερά αποχώρησε από την κυβέρνηση.
Διετέλεσε Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς από τον Ιανουάριο του 2014 έως και τον Φεβρουάριο του 2015, θέση στην οποία εκλέχθηκε δύο φορές, τόσο μετά το 2ο, όσο και μετά το 3ο Συνέδριο, τον Οκτώβριο του 2014 όπου εκλέχθηκε στην 1η θέση της νέας Κεντρικής Επιτροπής.
<-- Κάνοντας Like στη σελίδα μας στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα
Νεότερη Παλαιότερη