Trending

Παραίτηση-έκπληξη του Διευθύνοντος Συμβούλου μεγάλης ελληνικής εταιρείας

Την παραίτησή του από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Frigoglass ανακοίνωσε ο κ. Torsten Tuerling, με ισχύ από την 31η Αυγούστου 2015 για προσωπικούς λόγους.

Τον κο Tuerling θα αντικαταστήσει ως Διευθύνων Σύμβουλος ο κος Νικόλαος Μαμουλής με ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου 2015.

Ο κ. Tuerling ανέλαβε καθήκοντα στη Frigoglass τον Μάιο του 2012.  
Υπό την καθοδήγησή του, σύμφωνα με την εταιρεία, η Frigoglass ισχυροποίησε την ανταγωνιστικότητα της με την ενοποίηση των παραγωγικών της μονάδων, επαναπροσδιόρισε τη φήμη για την ποιότητά της και εγκαθίδρυσε το Σύστημα Υπεροχής της Frigoglass (Frigoglass Excellence System). 
Το πάθος του για καινοτομία οδήγησε σε μια εκ θεμελίων αναθεώρηση του φάσματος των παραγόμενων προϊόντων και στην  πρόσφατη κυκλοφορία της νέας πρωτοπόρου γενιάς ψυγείων ICOOL που έτυχε ευρείας αποδοχής. 
Ο κ. Tuerling διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην επιτυχή ολοκλήρωση της πρόσφατα συναφθείσας συμφωνίας για την πώληση του κλάδου υαλουργίας καθώς και στην έκδοση του ομολογιακού δανείου το 2013. 
Ο κ. Χαράλαμπος Δαυίδ, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Frigoglass, σχολίασε: «Μετά το στρατηγικό επανακαθορισμό που θεμελιώθηκε κατά τη διάρκεια της θητείας του κ. Tuerling, η Frigoglass είναι πλέον διαρθρωμένη ώστε λειτουργώντας σε ένα πιο συγκεντρωμένο, δομημένο και καινοτόμο επιχειρηματικό μοντέλο να προχωρήσει σε βιώσιμη ανάπτυξη. Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Torsten για τα σημαντικά επιτεύγματα και την πολύτιμη συνεισφορά του κατά την πρόσφατη φάση μετασχηματισμού της Frigoglass.»
Περαιτέρω, η Frigoglass ανακοινώνει το διορισμό του κ. Νικολάου Μαμουλή ως νέου Διευθύνοντος Συμβούλου με ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου 2015. 
Ο κ. Μαμουλής ανέλαβε τον Οκτώβριο του 2013 τα καθήκοντα του Οικονομικού Διευθυντή του Ομίλου. 
Ο ρόλος του υπήρξε πρωταρχικός, εργαζόμενος από κοινού με τον κ. Tuerling, στην ολοκλήρωση των στρατηγικών πρωτοβουλιών, συμπεριλαμβανομένης της πώλησης του κλάδου υαλουργίας.
Ο κ. Μαμουλής διαθέτει πάνω από 25 χρόνια εμπειρίας σε διάφορες εταιρείες συμπεριλαμβανομένης της CCHBC και της Lafarge.  
Ο συνδυασμός των ισχυρών ηγετικών του προσόντων με το πάθος του για αποτελέσματα, τον καθιστά το κατάλληλο πρόσωπο για να διασφαλίσει μακροπρόθεσμα τηνεπιτυχία της επιχείρησης.
Ο κ. Χαράλαμπος Δαυίδ, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Frigoglass, σχολίασε: «Θα ήθελα να καλωσορίσω τον Νίκο στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου.  
Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που η παρουσία του εξασφαλίζει μια εξαιρετική εσωτερική διαδοχή στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου, γεγονός που θα διασφαλίσει τη συνέχεια στην επόμενη φάση της στρατηγικής ανάπτυξης της Frigoglass.  
Ο Νίκος έχει το όραμα, την εμπειρία και την αφοσίωση να οδηγήσει την Frigoglass σε ένα λαμπρό μέλλον.»
<-- Κάνοντας Like στη σελίδα μας στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα
Νεότερη Παλαιότερη