Trending

Παραιτήθηκε ο Διευθυντής Επικοινωνίας της ΔΕΗ - διεξάγεται έρευνα στις διαφημιστικές δαπάνες

Την παραίτησή του υπέβαλε σήμερα ο Διευθυντής Τύπου και ΜΜΕ της ΔΕΗ Κϊμων Στεριώτης στον απόηχο της εντολής του υπουργού Επικρατείας, Παναγιώτη Νικολούδη για έρευνα σχετικά με τις διαφημιστικές δαπάνες της ΔΕΗ.
Στην επιστολή παραίτησής του ο επί εννέα χρόνια διευθυντής της ΔEΗ αφήνει αιχμές για άτομο των ΜΜΕ και για ένα βουλευτή που κατέθεσε σχετική ερώτηση στη Βουλή.
Όπως καταγγέλλει δέχθηκε εκβιασμούς από τον παράγοντα του χώρου του Τύπου προκειμένου να εξασφαλίζει διαφημίσεις, καταχωρίσεις διαγωνισμών κλπ .
«Από τη στιγμή που πληροφορήθηκα τη διαταχθείσα έρευνα, θεωρώ αυτονόητη την παραίτησή μου από τη θέση του Διευθυντή Τύπου & ΜΜΕ της ΔEΗ ΑΕ, θέση που μου εμπιστεύθηκαν τέσσερεις συνεχόμενες Διοικήσεις της Εταιρείας για περίπου εννέα χρόνια.
Με την παραίτησή μου θέλω να διευκολύνω πλήρως το έργο των αρμοδίων ελεγκτικών οργάνων της Πολιτείας και θα είμαι στην απόλυτη διάθεσή τους όλες τις ώρες του 24ώρου», αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή του που δημοσιεύει το BankingNews.
Προηγήθηκε η εντολή του υπουργού Επικρατείας, Παναγιώτη Νικολούδη στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) και στο Σώμα Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) να διενεργηθεί έλεγχος στις διαφημιστικές δαπάνες της ΔΕΗ έως το 2014.
Η εντολή ελέγχου αναφέρεται συγκεκριμένα στη δράση ορισμένων στελεχών και υπαλλήλων της ΔEΗ, οι οποίοι σύμφωνα με καταγγελίες φέρονται να χορηγούσαν εκατομμύρια για διαφημιστικές καταχωρήσεις ακόμα και σε μη υπάρχοντα ΜΜΕ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Πληροφορίες από την αγορά αναφέρουν περιπτώσεις όπου η κατανομή των διαφημιστικών κονδυλίων δεν γινόταν με βάση την κυκλοφορία ή επισκεψιμότητα των μέσων αλλά με βάση πολιτικά κριτήρια.
<-- Κάνοντας Like στη σελίδα μας στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα
Νεότερη Παλαιότερη