ΤΕΛ. ΝΕΑ
23 Ιουνίου 2015

Σε κύκλωμα ναρκωτικών εμπλέκεται ο γιος γνωστού επιχειρηματία

Μια πολύ περίεργη υπόθεση φαίνεται ότι κατάφεραν να εξιχνιάσουν οι αρχές.  Ο γιος πασίγνωστου επιχειρηματία, στον τομέα της οινοποιίας, ο οποίος απεβίωσε το 2011, είναι ανάμεσα στους 12 συλληφθέντες, του μεγάλου κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών, οι πρωταγωνιστές του οποίου έκαναν… μεγάλη ζωή με Πόρσε, πολυτελείς βίλες και πούρα Αβάνας.
Ο 38χρονος, γόνος της γνωστής οικογένειας,  φαίνεται να διατηρεί κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην περιοχή της Γλυφάδας, και επιχείρηση προμήθειας ποτών, ενώ σύμφωνα με τους αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής έχει ενεργή συμμετοχή στις παράνομες δραστηριότητες της σπείρας.
H συμμορία δραστηριοποιούνταν σε «εξαγωγές-εισαγωγές» ναρκωτικών μέσα σε φορτηγά ψυγεία κρεάτων σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Οι αστυνομικοί έχουν εντοπίσει δύο φυτείες κάνναβης στην Κορώνη Μεσσηνίας και στο Άνω Φανάρι Τροιζηνίας, με 1.126 δενδρύλλια κάνναβης, όπως και φορτηγά αυτοκίνητα με τα οποία φαίνεται να γινόταν η διακίνηση των ναρκωτικών.
Παράλληλα εντοπίστηκε εργαστήριο παρασκευής υδροπονικής κάνναβης, ενώ έχει κατασχεθεί μεγάλος αριθμός όπλων, πυρομαχικών, μεγάλα χρηματικά ποσά και πολυτελή αυτοκίνητα. Η αστυνομική επιχείρηση εξελίσσεται σε Ηγουμενίτσα, Ερμιονίδα, Μεσσηνία, στο κέντρο της Αθήνας, την Καλλιθέα και τα νότια προάστια. Σε φορτηγό που εντοπίστηκε στην Ηγουμενίτσα, βρέθηκαν δύο κιλά κοκαΐνης και περίπου 12 κιλά  υδροπoνικής κάνναβης, μέσα σε φορτίο κρεάτων το οποίο ερχόταν από την Ιταλία στην Ελλάδα.
Οι περισσότεροι από τους εμπλεκόμενους έχουν απασχολήσει στο παρελθόν για υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών, με τους δύο από αυτούς να παριστάνουν τους «εφοπλιστές» σε χλιδάτα μπαρ και εστιατόρια της παραλιακής. Αυτό που προκάλεσε εντύπωση στους άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών είναι ότι οι δράστες χρησιμοποιούσαν τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό αξίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ για τη γρήγορη ανάπτυξη των καλλιεργειών. Έπαιρναν μάλιστα όλα τα μέτρα ασφαλείας για να μην εντοπίζονται από τις Αρχές. Άλλαζαν συχνά κινητά τηλέφωνα, είχαν τσιλιαδόρους και μιλούσαν με κωδικές ονομασίες. Τα μέλη του κυκλώματος φαίνεται να διατηρούσαν επαφές με «συνδέσμους» σε διάφορες χώρες προβαίνοντας σε εξαγωγές «καλύτερης ποιότητας» κάνναβης σε... συμφέρουσες τιμές.
Πηγή
<-- Κάνοντας Like στη σελίδα μας στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα