Trending

Το αντίπαλο δέος της IKEA ανοίγει καταστήματα στην Ελλάδα

Και ενώ άλλες αλυσίδες αποχωρούν με κομψό ή λιγότερο κομψό τρόπο από την Ελληνική αγορά, η Σκανδιναβική εταιρεία Jysk, έτερος παίκτης πλην της ΙΚΕΑ στο χώρο του επίπλου, ετοιμάζεται να κάνει την δυναμική είσοδό της στην Ελλάδα.

Η Jysk (προφέρεται Γιούσκ) έχει έδρα της τη Δανία και διαθέτει πάνω από 2.200 καταστήματα σε 37 χώρες. Ο όμιλος Jysk ήρθε στην Ελλάδα αποφασισμένος για γρήγορη ανάπτυξη, με αστικού τύπου καταστήματα. Η Jysk Ελλάς  συστάθηκε μόλις στις 20 Απριλίου του 2015 με έδρα την Αθήνα και ήδη ετοιμάζεται να υπογράψει τα συμβόλαια για να ανοίξει τα δύο της πρώτα καταστήματα ένα στο κέντρο της Αθήνας και ένα ακόμη στα νότια προάστια. 

Σε πρώτη φάση, country manager ανέλαβε παλαιότερο στέλεχος, της Jysk Hungary, ενώ ήδη η νεοσύστατη ελληνική θυγατρική αναζητεί προσωπικό για να κάνει το ξεκίνημά της στη χώρα μας.

Το πρώτο κατάστημα Jysk άνοιξε το 1979 και σήμερα ο όμιλος έχει περισσότερα από 2.200 καταστήματα και 19.000 υπαλλήλους σε 37 χώρες. Στη Γερμανία και την Αυστρία έχει την επωνυμία  Dänisches Βettenlager.

Ο ιδιοκτήτης του ομίλου Jysk, είναι επίσης και ιδιοκτήτης τών λιανεμπορικών αλυσίδων επίπλων Bolia.com, IDEmøbler και  ILVΑ, καθώς και άλλων εταιρειών. Ο κύκλος εργασιών του  Lars Larsen Group ανέρχεται σε 3,1 δις. ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα στο Μάιο του 2015 ο κ. Λάρσεν αγόρασε την επίσης δανέζικη βιομηχανία επίπλων Actona, μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες επίπλων της βόρειας Ευρώπης, με πωλήσεις σε 90 χώρες. 

Τα καταστήματα Jysk  έρχονται στην ελληνική αγορά με  τις δικές τους προτάσεις για την επίπλωση και τον εξοπλισμό του σπιτιού, του κήπου. 

Στόχος της Jysk Ελλάς είναι να αναπτυχθεί με καταστήματα κάλυψης,  1.000-1.200 τ.μ., κυρίως εντός των πόλεων, σε σημεία εύκολα προσβάσιμα. 
Πηγή
<-- Κάνοντας Like στη σελίδα μας στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα
Νεότερη Παλαιότερη