ΤΕΛ. ΝΕΑ
16 Ιουλίου 2015

Νέος Διευθύνων Σύμβουλος στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας

Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) ανακοινώνει ότι το Υπουργείο Οικονομικών ολοκλήρωσε τη διαδικασία αντικατάστασης της παραιτηθείσας Διευθύνουσας Συμβούλου του Ταμείου. Νέος Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΧΣ ορίζεται ο κος Άρης Ξενόφος, με θητεία έως την 30η  Ιουνίου 2017.

Ο κος Ξενόφος διαθέτει πολυετή εμπειρία στον τραπεζικό κλάδο και στη διαχείριση κεφαλαίων έχοντας διατελέσει ανώτατο διοικητικό στέλεχος σε πολλές Εταιρείες Διαχείρισης Κεφαλαίων στην Ελλάδα, στην Κεντρική & Νοτιοανατολική Ευρώπη και μέλος Διοικητικών Επιτροπών σε  ιδιωτικές Ελληνικές Τράπεζες, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Πιο συγκεκριμένα, έχει διατελέσει Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής στη ALPHA Asset Management ΑΕΔΑΚ και Διευθύνων Σύμβουλος στην Eurobank Asset Management ΑΕΔΑΚ στην Ελλάδα.  Σε διεθνές επίπεδο έχει ασκήσει τα καθήκοντα του Προέδρου στην Eurobank  FMC SA στο Λουξεμβούργο και στην EFG Eurobank MFMC SAI SA στη Ρουμανία συνεισφέροντας σημαντικά στην εδραίωση και ανάπτυξη της θεσμικής διαχείρισης κεφαλαίων στις αντίστοιχες αγορές και στην ανάπτυξη τραπεζικών και ασφαλιστικών δικτύων διανομής.


Επίσης, έχει διατελέσει μέλος Ανώτατων Διοικητικών Επιτροπών στην Τράπεζα Eurobank Εργασίας ΑΕ τόσο στην Ελλάδα όσο και στις χώρες της Κεντρικής & Νοτιοανατολικής Ευρώπης όπου η Τράπεζα είχε παρουσία, καθώς και Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Διαχειριστών Συλλογικών Επενδύσεων και Περιουσίας (Ένωση Θεσμικών Επενδυτών) και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών. 

Το σχετικό ΦΕΚ με Αριθμό Φύλλου 518 δημοσιεύτηκε στις 15 Ιουλίου 2015 στην εφημερίδα της κυβέρνησης.
<-- Κάνοντας Like στη σελίδα μας στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα