Trending

Ποιά μεγάλα deals πάγωσαν λόγω των capital controls

Ενώ το 2015 φαινόταν για πολλούς ως η χρονιά των μεγάλων deals στην Ελλάδα, η επιβολή των capital controls και η εφαρμογή του νέου "μνημονίου" πάγωσαν deals πολλών εκατομμυρίων.

Όπως αναφέρουν στελέχη της αγοράς, σχέδια για συγχωνεύσεις αλλά και εξαγορές, στην καλύτερη περίπτωση αναβάλλονται μέχρι την ομαλοποίηση της κατάστασης στη χώρα αφού σε μεγάλο βαθμό θα καθοριστούν από το ποια θα είναι η επόμενη μέρα στο τραπεζικό σύστημα, ενώ στη χειρότερη παίρνουν μετάθεση...επ' αόριστον. 
Έτσι στον αέρα βρίσκεται η εξαγορά της αλλαντοβιομηχανίας Νίκας από τον Σπύρο Θεοδωρόπουλο της Chipita, ενώ σε εκκρεμότητα παραμένει ακόμη και η εξαγορά της Forthnet.
Ο ΟΤΕ έχει και επισήμως παγώσει το ενδιαφέρον του για την Nova ενώ οι έτεροι διεκδικητές Vodafone – Wind έχουν ζητήσει εξάμηνη παράταση της προθεσμίας απόκτησης τμήματος του ποσοστού (περί το 33%) της Forthnet. 
Σε αναμονή βρίσκεται και το deal της «πολύφερνης» νύφης του κλάδου των γαλακτοκομικών, της Μεβγάλ η οποία φέρεται να βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με το επενδυτικό fund Sankaty – πίσω από το οποίο βρίσκονται η αµερικανική Bain Capital και η βρετανική Bartons.
Η Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική κατά τις προσεχείς ημέρες θα ξεκινούσε την εφαρμογή του σχεδίου εξυγίανσης βάσει των οποίων οι τράπεζες Alpha και Πειραιώς θα αποκτήσουν καθεμία το 50% των μετοχών της προς σύσταση εταιρείας ειδικού σκοπού στην οποία θα εισφερθεί το ημιτελές ακίνητο του Βοτανικού. 
Ωστόσο, τουλάχιστον, εως ότου οι τράπεζες επαναλειτουργήσουν το σχέδιο εξυγίανσης παραμένει "στον αέρα" και κατ' επέκταση η εταιρεία δεν μπορεί να εξυγιανθεί.
Τέλος στην Επιτροπή Ανταγωνισμού βρίσκεται και το σχέδιο εξαγοράς της αλυσίδας σουπερμάρκετ Βερόπουλος, από την Σκλαβενίτης, ένα deal που όπως λένε οι καλά γνωρίζοντες θα αργήσει πολύ να γίνει... 
Πηγή
<-- Κάνοντας Like στη σελίδα μας στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα
Νεότερη Παλαιότερη