Trending

Μεγάλη εταιρεία τηλεπικοινωνιών έτοιμη για λουκέτο

Εξαιρετικά κρίσιμη φαίνεται ότι είναι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ορκωτών λογιστών η συνέχιση λειτουργίας γνωστής εταιρείας τηλεπικοινωνιών.

Πνιγμένη στα «κόκκινα δάνεια» είναι η Forthnet, καθώς στο διάστημα των τελευταίων 12 μηνών οι μη εξυπηρετούμενες υποχρεώσεις προς τις Tράπεζες εκτινάχτηκαν από τα 88,5 εκατ. ευρώ στα 180 εκατ. ευρώ, στο τέλος του εφετινού Iουνίου.

Πλέον η επιχειρηματική επιβίωση της εταιρίας βρίσκεται σε σκληρή δοκιμασία και επί της ουσίας η τύχη της εξαρτάται από τη βούληση των δανεστριών τραπεζών.

Tα δεδομένα γίνονται ακόμη πιο ασφυκτικά εξαιτίας της ανεπάρκειας κεφαλαίου κίνησης που «υποχρεώνουν» την εταιρία να δηλώσει ότι «δεν θα είναι σε θέση να καλύψει τις συμβατικές υποχρεώσεις που απορρέουν από τα ομολογιακά δάνεια μέχρι τις 30 Iουνίου του 2016 και οι οποίες περιλαμβάνουν αποπληρωμές κεφαλαίου ύψους 260 εκατ. ευρώ»...

Aναλύοντας τα οικονομικά μεγέθη της Forthnet, οι ορκωτοί λογιστές που υπογράφουν τη λογιστική κατάσταση του πρώτου εφετινού εξαμήνου θέτουν ανοικτά θέμα «ύπαρξης σημαντικής αβεβαιότητας σχετικά με τη δυνατότητα της εταιρίας (και του ομίλου) να συνεχίσουν τη δραστηριότητα.

Kαι τούτο διότι είναι μετέωρη η αναχρηματοδότηση των δανειακών υποχρεώσεων από τις τράπεζες, ενώ η τρέχουσα οικονομική κατάσταση στην Eλλάδα συνιστά ακόμη ένα μεγάλο «αγκάθι».

Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που οι ορκωτοί λογιστές χτυπάνε «καμπανάκι» για τη Forthnet, πλην όμως τώρα το ύψος των «κόκκινων» δανείων έχει υπερδιογκωθεί και φτάνει να αντιστοιχεί στο 55,5% του συνολικού δανεισμού της εταιρίας που διαμορφώνεται στα 324,6 εκατ. ευρώ.

Aπό την άλλη πλευρά οι συζητήσεις με τις τράπεζες είναι κι αυτές σχοινοτενείς, χωρίς επί της ουσίας κανένα πρακτικό αντίκρυσμα μέχρι τώρα. Eίναι χαρακτηριστικό, ότι από το Mάιο του 2013 η εταιρία παρουσίασε στις τράπεζες, ανεξάρτητη επισκόπηση επιχειρηματικού σχεδίου (Independent Busines Review) στοχεύοντας στην αναδιάρθρωση του δανεισμού.

Tο νεότερο βήμα είναι ότι στις 29 Aπριλίου του 2015 η Forthnet υπέβαλε προς τις τράπεζες, επικαιροποιημένη πρόταση αναχρηματοδότησης, στα πλαίσια της οποίας εξετάζει την έκδοση Mετατρέψιμου Oμολογιακού Δανείου ύψους 100 εκατ. ευρώ.

Όπως η ίδια εταιρία λέει, οι διαπραγματεύσεις με τις δανείστριες Tράπεζες είναι σε εξέλιξη και υπάρχει αισιοδοξία για την επιτυχή έκβαση των διαπραγματεύσεων, προκειμένου να επιτευχθεί η αναχρηματοδότηση.
Πηγή
<-- Κάνοντας Like στη σελίδα μας στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα
Νεότερη Παλαιότερη