Trending

Η άνοδος και το "λουκέτο" Ελληνικής αεροπορικής εταιρείας

Και επίσημα πλέον μπήκε το λουκέτο στην Ελληνική αεροπορική εταιρεία SKY Greece, μια εταιρεία που είχε ξεκινήσει με πολλές τυμπανοκρουσίες τη λειτουργία της.

Η πρόωρη φημολογία που ήθελε την επαναλειτουργία της αποδείχθηκε, μάλλον, ευσεβής πόθος. Σημειολογικά, τη διάλυση του αερομεταφορέα στα...εξ ων συνετέθη  φανερώνει η πώληση μέσω του ιστοτόπου e-bay των καρτών ασφαλείας και εξόδου κινδύνου του αεροσκάφους Boeing 767-300 ER προς περίπου 16,5 ευρώ η καθεμία. Ταυτόχρονα, το μοναδικό ιδιόκτητο αεροπλάνο της εταιρείας (Boeing 767-300 ΕR), ο "Ταξιάρχης” παραμένει καθηλωμένο στο διεθνές αεροδρόμιο Pearson του Τορόντο.
Σήμερα, η βραχύβια αεροπορική εταιρεία δεν διαθέτει άδεια λειτουργίας, την οποία αφαίρεσε η καναδική υπηρεσία μεταφορών, αρχές του Φθινοπώρου. Τότε η εταιρεία κατέθεσε αίτημα προστασίας από τους πιστωτές της, ενώ ποτέ δεν παρείχε, ως όφειλε, γραπτές εξηγήσεις για την μη συμμόρφωσή της με τις νόμιμες υποχρεώσεις της απέναντι στους επιβάτες της.
Σιγήν ιχθύος
Την ίδια στιγμή, άφαντοι παραμένουν οι ιδρυτές της εταιρείας Νικόλας Αλεξανδρή, Βασίλης Αλεφαντής, Παναγιώτης Χειλάκος και Κεν Σταθάκης που έχουν αφήσει στο δρόμο περίπου 200 εργαζόμενους. Όπως έχει αποκαλύψει το Capital.gr (24/9),  ο φωτογραφικός φακός συνέλαβε τον πρόεδρο της χρεοκοπημένης εταιρείας Νικόλαο Αλεξανδρή και πρώην ιερέα σε κοσμική εκδήλωση στην Μύκονο. Ο ίδιος φαίνεται ότι παραιτήθηκε από το διοικητικό συμβούλιο, λίγες ημέρες πριν η SkyGreece αναστείλει τη δραστηριότητά της, δηλαδή λίγο πριν τα τέλη Αυγούστου.
Ταυτόχρονα, παρά τη χρεοκοπία της SkyGreece και την ταλαιπωρία που προκλήθηκε σε χιλιάδες επιβάτες, ο συνιδρυτής της αεροπορικής Κεν Σταθάκης εξακολουθεί να παραμένει πιστός στην επαγγελματική ομάδα χόκεϊ του Τορόντο Maple Leafs. Ως αποτέλεσμα, η πρόσφατη δημόσια εμφάνισή του σε αγώνα του Τορόντο Maple Leafs προκάλεσε εντονότατες αντιδράσεις.
Ωστόσο, σε αντίθεση με τη σημερινή σιωπή, τον περασμένο Απρίλιο η συγκεκριμένη διοικητική τετράδα, σε μία διθυραμβικού χαρακτήρα συνέντευξη Τύπου, παρουσία της υπουργού Τουρισμού 'Ελενας Κουντουρά, παρουσίαζε τα σχέδια της SkyGreece και την έναρξη των πτήσεων από το Μόντρεαλ, το Τορόντο και τη Νέα Υόρκη προς την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Είχε δε προαναγγείλει ότι η εταιρεία "θα διαθέτει σύντομα” στόλο έξι αεροσκαφών Airbus, έχοντας επενδύσει περίπου 45 εκατ. δολάρια.
Εν τέλει, η αεροπορική περιορίστηκε σε ένα Boeing 767 και ένα μισθωμένο Airbus 330. Το πρώτo φαίνεται το καλοκαίρι να εμφάνισε ρωγμή στο μπροστινό τζάμι με αποτέλεσμα να καθηλωθεί στο αεροδρόμιο του Ζάγκρεμπ, γεγονός που διαδέχτηκε λίγες ημέρες αργότερα, στις 7 Ιουλίου, την ανακοίνωση της εταιρείας για την ακύρωση της πτήσης Αθήνα-Νέα Υόρκη. Τότε η εταιρεία είχε επικαλεστεί την αργία των τραπεζών και τους κεφαλαιακούς ελέγχους.
Πηγή
<-- Κάνοντας Like στη σελίδα μας στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα
Νεότερη Παλαιότερη