ΤΕΛ. ΝΕΑ
10 Δεκεμβρίου 2015

Εμπλοκή Μελισσανίδη - Απέρριψαν την ΑΕΚ από το Στοίχημα

Η ιστορία με την εμπλοκή Μελισσανίδη και την πρόταση απόρριψης της ΑΕΚ από το κουπόνι του Στοιχήματος κλείνει οριστικά.

Σύμφωνα με απόφαση του Δ´ τμήματος του ΣτΕ συντρέχει κώλυμα στο πρόσωπο του  παράγοντά της Δημήτρη Μελισσανίδη και του γιου του Γιώργου Μελισσανίδη.

Το τμήμα με τις υπ΄  αριθμ. 4240-4242/2015 αποφάσεις του απέρριψε τις αιτήσεις (προσφυγές) τόσο του Οργανισμού Προγνωστικών Αγώνων Ποδοσφαίρου (Ο.Π.Α.Π.), όσο και της ΑΕΚ. 

Με τις προσφυγές τους ζητούσαν να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές  και παράνομες: 1) η απόφαση του περασμένου καλοκαιριού  της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού (Ε.Ε.Α.), με την οποία   δεν επιτράπηκε στην ΑΕΚ να συμμετέχει στο ΠΡΟΠΟ και τα άλλα παιχνίδια του Ο.Π.Α.Π. και 2) τις αποφάσεις της επιτροπής εποπτείας και ελέγχου παιγνίων που αφορούν την σύσταση της τριμελούς επιτροπής ελέγχου Ο.Π.Α.Π. και καθορίζουν τα   προσόντα, επιλογής, κ.λπ. των μελών της εν λόγω τριμελούς επιτροπής. 

Σύμφωνα με την Ε.Ε.Α.  το κώλυμα ανάγεται στο ότι ο Δ. Μελισσανίδης,  έχει διοικητική και ηγετική αρμοδιότητα στην ΑΕΚ και  παράλληλα ο γιος του Γ. Μελισσανίδης μετέχει   στο Διοικητικό Συμβούλιο και είναι συνιδιοκτήτης κατά 33% της εταιρείας «ΕmmaDelta Hellenic Holdings» η οποία έχει το 33% του μετοχικού κεφαλαίου του Ο.Π.Α.Π.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας απέρριψαν ως αβάσιμους και απαράδεκτους όλους τους ισχυρισμούς του Ο.Π.Α.Π., ενώ  απέρριψαν και  τους ισχυρισμούς της ΑΕΚ, κρίνοντας ότι  είναι επαρκώς  αιτιολογημένη η απόφαση της Ε.Ε.Α.    

Στην προσφυγή του ο ΟΠΑΠ υποστήριζε ότι δεν μπορεί μια  εκ των δημοφιλέστερων ομάδων του  Ελληνικού  πρωταθλήματος και της super league όπως είναι η ΑΕΚ που προσελκύει παίκτες του στοιχήματος,  να  μη συμμετέχει στα δελτία προκαθορισμένης απόδοσης (ΠΡΟΠΟ, κ.λπ.), ενώ υποστηρίζει ότι ο κ. Μελισσανίδης δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να ασκήσει επιρροή στον ΟΠΑΠ.
Πηγή