Trending

Σε εξαιρετικά δύσκολη θέση μεγάλη Ελληνική εταιρεία τεχνολογίας

Στα πρόσφατα (αρνητικά) παραδείγματα της Velti και της Globo, ελληνικών συμφερόντων μεγάλες εταιρείες με διεθνή προσανατολισμό, φαίνεται ότι ετοιμάζεται να προστεθεί και η InternetQ.

Η εταιρεία που δραστηριοποιείται στην αγορά του mobile marketing και ψηφιακών λύσεων ψυχαγωγίας για παρόχους δικτύων κινητής τηλεφωνίας και είναι επίσης εισηγμένη στην αγορά ΑΙΜ του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου αποτέλεσε το αντικείμενο δημοσιευμάτων εξειδικευμένων επενδυτικών sites, σύμφωνα με τα οποία η χρηματοοικονομική της αρχιτεκτονική παρουσιάζει ομοιότητες με την περίπτωση της Globo PLC. 

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του ο Independent, η ιστοσελίδα shareprophets.com υπογράμμισε τις "κόκκινες σημαίες" στις δραστηριότητες της εισηγμένης στην ΑΙΜ (αγορά για μικρότερες, αναπτυσσόμενες εταιρείες) εταιρείας, υπονοώντας ομοιότητες με την Globo.

Η InternetQ αντέκρουσε τους ισχυρισμούς, επικαλούμενη "ανακρίβειες" αλλά η ανακοίνωσή της προς τις εποπτικές αρχές και τους επενδυτές (l) δεν κατόρθωσε να καθησυχάσει τους επενδυτές, με τη μετοχή της εταιρείας να υποχωρεί χθες στο ΑΙΜ μέχρι και 59%. Στη σημερινή συνεδρίαση, ωστόσο, ο τίτλος κινείται με άνοδο κατά 18%.


Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι μυστήριο περιβάλλει τις ταυτότητες τριών πελατών της εταιρείας που απέφεραν το 60% των εσόδων της πέρυσι και ένα παρόμοιο κομμάτι των πωλήσεων κατά τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια.
Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι συμφωνίες εμπιστευτικότητας σημαίνει ότι δεν μπορεί να αποκαλύψει την ταυτότητά τους.

Η InternetQ, σύμφωνα με ενημερωτικά στοιχεία προς τους μετόχους της, πραγματοποίησε πέρυσι κύκλο εργασιών 132 εκατ.ευρώ και EBITDA 22,3 εκατ.ευρώ. Διαθέτει κεντρικά γραφεία στο Λονδίνο και απασχολεί 160 εργαζομένους σε 23 πόλεις σε όλο τον κόσμο. Επικεφαλής της και βασικός μέτοχος (με ποσοστό 46,19% με βάση την τελευταία ενημέρωση) είναι ο CEO Παναγιώτης Δημητρόπουλος. Στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας μετέχουν επίσης τα επενδυτικά κεφάλαια των Legal & General Investment Management (13,17%), Schroder Investment Management (7,33%), Standard Life Investment (4,58%), Majedie Asset Management (3,79%) και Sophrosyne Capital (3,26%).
Πηγή
<-- Κάνοντας Like στη σελίδα μας στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα
Νεότερη Παλαιότερη