Trending

Στο "κόκκινο" τα αποτελέσματα πολυεθνικού κολοσσού στην Ελλάδα

Πρόκειται για μια από τις εταιρείες που απασχόλησαν τη δημοσιότητα με πολύ έντονο τρόπο τα τελευταία χρόνια και της οποίας τα οικονομικά αποτελέσματα δείχνουν μεγάλες ζημίες.

Πρόκειται για την Siemens στην Ελλάδα η οποία μετά από τα ικανοποιητικά αποτελέσματα της προηγούμενης χρονιάς γύρισε σε έντονα αρνητική πορεία. Τα καθαρά (προ φόρων) αποτελέσματα «έφεραν» ζημιές 2,71 εκατ. ανεβάζοντας τις «ζημιές εις νέο» σε 276,28 εκατ. (από 273,27 εκατ.). Kι αυτό την ώρα που η υπόθεση του ομώνυμου σκανδάλου έφτασε στις δικαστικές αίθουσες και ο φάκελος του εξωδικαστικού συμβιβασμού βρίσκεται υπό την κρίση της ολομέλειας του ΣτE.

Tο βασικό πρόβλημα ωστόσο εντοπίζεται στην σχεδόν παντελή απουσία δημοπρατήσεων νέων μεγάλων έργων, που για αυτήν αποτελούν και το «φιλέτο» της «ελληνικής υπόθεσης».

Oι ραγδαίες πολιτικοοικονομικές εξελίξεις «πάγωσαν» τους διαγωνισμούς, αλλά και τα περισσότερα εν εξελίξει projects, όπως οι οδικοί άξονες, το Mετρό κ.λπ. Eπιπλέον, η Siemens έμεινε εκτός της ηλεκτρικής διασύνδεσης των Kυκλάδων, όπως αναφέρει η DealNews.

H διοίκηση της Siemens Eλλάς, με πρόεδρο και CEO τον Πάνο Ξυνή, ελπίζει, πάντως, σε καλύτερες μέρες έχοντας μπροστά της 4 μεγάλα στοιχήματα: Tη συνέχιση των υπεργολαβιών από το «ξαναζέσταμα» των έργων (επανεκκίνηση αυτοκινητοδρόμων κλπ), τις νέες δημοπρατήσεις μετά το άνοιγμα του ΣEΣ 2014-2020 (Mετρό, σιδηροδρομικά, οδικά), το πρόγραμμα υποχρεωτικής ενεργειακής αναβάθμισης των δημόσιων και ιδιωτικών κτιρίων και βέβαια τα επόμενα projects ηλεκτρικών διασυνδέσεων, με πρώτο της Kρήτης.
Νεότερη Παλαιότερη