ΤΕΛ. ΝΕΑ
15 Ιανουαρίου 2016

Λουκέτο σε γνωστή βιομηχανία

Οριστικό λουκέτο με 200 απολύσεις βάζει το εργοστάσιο της Softex, έπειτα από την απόφαση της πολυεθνικής εταιρείας Bolton Group με έδρα την Ιταλία, που εκπροσωπείται στην Ελλάδα από την Bolton HELLAS AEBE, να αποχωρήσει.

Δικαστική διαμάχη αναμένεται να ξεκινήσει εναντίον της εταιρείας το υπουργείο Εργασίας, το οποίο καταγγέλλει την  Bolton Group ότι επιφέρει ένα καίριο πλήγμα στην ελληνική βιομηχανία και αφήνει στον δρόμο 200 περίπου εργαζομένους.

Το υπουργείο Εργασίας ανακοινώνει ότι θα εξαντλήσει κάθε νόμιμη δυνατότητα προς πάσα κατεύθυνση.

Αφορμή ήταν η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στις αρχές Ιουλίου 2015 σε μία μονάδα του εργοστασίου της Softex που δημιούργησε προβλήματα στη παραγωγή.

Οι ασφαλιστικές εταιρείες, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, με διάφορες δικαιολογίες και καθυστερήσεις αποφάσισαν να αποζημιώσουν με ένα πολύ μικρό ποσό την εταιρεία. Αυτό αποτέλεσε το «πρόσχημα», καταγγέλλει το υπουργείο, έτσι ώστε αντί να διορθωθεί το πρόβλημα, να συνεχίσει την λειτουργία της η Softex και να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας, να προχωρήσει η μητρική εταιρεία στο κλείσιμο της μεγαλύτερης ελληνικής βιομηχανίας προϊόντων χάρτου.

Δηλώνει δε ότι σε συνεργασία με τους εργαζόμενους και τη διοίκηση της Softex θα εξαντλήσει κάθε νόμιμη δυνατότητα προς πάσα κατεύθυνση, ώστε να συνεχίσει η λειτουργία του εργοστασίου και η διατήρηση των θέσεων εργασίας. «Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι η Ελλάδα δεν είναι πια η χώρα της αυθαιρεσίας σε βάρος της οικονομίας και της εργασίας», σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση.
dealnews.gr