ΤΕΛ. ΝΕΑ
4 Ιανουαρίου 2016

Μεγάλα προβλήματα για Κοντομηνά, Alpha και Village Cinemas

Στην κόψη του ξυραφιού βρίσκεται ο Δημήτρης Κοντομηνάς και οι επιχειρήσεις του: το κανάλι Alpha και τα Village Cinemas.

Η φημολογία για την επιβολή υψηλότατου προστίμου από τις οικονομικές αρχές είναι ιδιαίτερα έντονη κι αν γίνει πραγματικότητα θα επηρεάσει την πορεία του Ομίλου Alpha και των σινεμά «Village». Η αναφορά του ονόματός του στη λίστα Λαγκάρντ, με τον επιχειρηματία να δηλώνει πως δεν διαθέτει λογαριασμό στην Ελβετία, είναι το πρόσχημα για τις πιέσεις που ασκούνται στον Κοντομηνά.

Η λίστα είχε δημοσιευτεί από το περιοδικό «HOT DOC» χωρίς να υπάρχει το επίθετο Κοντομηνάς και τότε ο εκδότης – δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης είχε κατηγορηθεί πως το είχε αφαιρέσει, ενώ ο ίδιος υποστήριζε πως εκείνη ήταν η αυθεντική λίστα. Μετά την υπόθεση Παπακωνσταντίνου, με την αφαίρεση των ονομάτων των συγγενών του, υποστηρίζεται ότι η λίστα αυτή έτυχε επεξεργασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δημήτρης Κοντομηνάς έχει δηλώσει πως δεν υπάρχει καμία εμπλοκή του στη λίστα, αλλά δεν φαίνεται να έχει γίνει αποδεκτό αυτό και έχει ξεκινήσει οικονομικός έλεγχος στις εταιρείες του, με την απειλή σημαντικών προστίμων. Σε αντίθεση με άλλους επιχειρηματίες, η ροή των χρημάτων του Ομίλου Κοντομηνά είναι από το εξωτερικό προς την Ελλάδα.
Πηγή