Trending

Μεγάλο παρασκήνιο στην διοίκηση της Πειραιώς

Σε εξαιρετικά δύσκολη θέση βρίσκεται η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς καθώς εντείνονται οι πιέσεις για απομάκρυνση του Διευθύνοντος Συμβούλου Άνθιμου Θωμόπουλου.

Αντίρροπες δυνάμεις προσπαθούν να τον απομακρύνουν και άλλες να το διατηρήσουν σε αυτή τη θέση. Μία από τις τελευταίες (εντυπωσιακές) κινήσεις ήταν η επιστολή του μεγαλομετόχου της Πειραιώς John Paulson υπέρ της παραμονής Α. Θωμόπουλου.

Η επιστολή ανάγκασε νωρίτερα σήμερα το πρωί το ΤΧΣ να προχωρήσει σε διάψευση των φημών ότι ζήτησε την παραίτηση του CEO της Πειραιώς

Έντονη ήταν η αντίδραση του μεγαλοεπενδυτή της Τρ. Πειραιώς, John Paulson, στις παρασκηνιακές ενέργειες για την απομάκρυνση του Άνθιμου Θωμόπουλου από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της τράπεζας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο John Paulson απέστειλε επιστολή προς τη διοίκηση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, προκειμένου να εκφράσει τις αντιρρήσεις τους για την απομάκρυνση του Θωμόπουλου. 

Υπενθυμίζεται εδώ ότι η Paulson & Co. Inc. κατέχει το 9,12% της Τράπεζας Πειραιώς
Η επιστολή αυτή ανάγκασε νωρίτερα σήμερα το πρωί το ΤΧΣ να προχωρήσει σε διάψευση των φημών ότι ζήτησε την παραίτηση του CEO της Πειραιώς. 

Μάλιστα, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, το ΤΧΣ γνωστοποίησε ότι έχει δρομολογήσει τις διαδικασίες αξιολόγησης των Διοικητικών Συμβουλίων των συστημικών τραπεζών.

Η αξιολόγηση θα διεξαχθεί, με την υποστήριξη διεθνούς συμβούλου αναγνωρισμένης εμπειρίας, κατά την περίοδο Φεβρουαρίου – Ιουνίου 2016. 
bankingnews.gr
Νεότερη Παλαιότερη