Trending

Το Netflix ήρθε στην Ελλάδα - Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Η ενεργοποίηση του Netflix στην Ελλάδα (μαζί με όλο σχεδόν τον πλανήτη) έρχεται να ανατρέψει το τηλεοπτικό σκηνικό.

Ο ερχομός του Netflix προσθέτει μεγαλύτερη ποικιλία στις premium συνδρομητικές παροχές, αυξάνοντας τον ανταγωνισμό για το παρεχόμενο προϊόν, σε έναν χώρο που κυριαρχούν μέχρι τώρα ο OTE TV, Forthnet (Nova) και Vodafone (HOL). Οι παίκτες γίνονται περισσότεροι και η προσφορά ακόμη πιο άρτια.

Τα βασικά στοιχεία του «ελληνικού» Netflix:
-Είναι δωρεάν για τον πρώτο μήνα, για όσους γράφονται για πρώτη φορά.

-Για να συνδεθείς χρειάζεται απλά να δώσεις μια διεύθυνση e-mail που χρησιμοποιείς και να ορίσεις τον προσωπικό σου κωδικό χρήστη.

-Η υπηρεσία δέχεται όλες τις κάρτες χρεωστικές και πιστωτικές, καθώς επίσης και Paypal.

-Μπορείς ανά πάσα στιγμή να κάνεις διακοπή της χρήσης, με «Finish Sign Up» με ένα πολύ απλοποιημένο τρόπο.

-Δεν έχει υπότιτλους στα ελληνικά για την ώρα. Πρόκειται για ένα βασικό μειονέκτημα που μένει να δούμε αν θα ληθεί άμεσα.

-Υπάρχουν υπότιτλοι στα αγγλικά που ενεργοποιούνται με την ένδειξη CC που υπάρχει στο κάτω δεξί μέρους του player.

-Περιεχόμενο με ελληνικούς υπότιτλους θα προστεθεί μέσα στο επόμενο διάστημα και θα αυξάνεται σταδιακά.

-Υπάρχουν τρεις μηνιαίες συνδρομές. Το βασικό πακέτο των 7,99 ευρώ τον μήνα, η standard έκδοση με HD εικόνα και προβολή σε δύο εικόνες στα 9,99 ευρώ και η premium με 11,99. Στην premium υποστηρίζεται ultra HD (4K) και ταυτόχρονη προβολή σε τέσσερις οθόνες.

-Οι συσκευές που το υποστηρίζουν: PC, Mac, Android, iOS, Smart TV, Apple TV, Chromecast, PS3, PS4, Xbox, Xbox One, Set Top Box και Blu-Ray player.

-Το Netflix προσφέρεται πλέον σε 190 χώρες του πλανήτη. 

-Βασικό: Ο κάθε χρήστης μπορεί να βαθμολογήσει ταινίες και σειρές μέσα από το προφίλ του ενώ υπάρχουν και προτεινόμενα.

-Μεταξύ των πλέον δημοφιλών σειρών που προβάλλονται από την υπηρεσία, είναι οι House of Cards, Orange is the New Black, Sense8, Bloodline, Marco Polo, Narcos, Μarvel’s Daredevil και Marvel’s Jessica Jones.

-Με ένα έκτακτο μήνυμα που μεταδόθηκε στη διάρκεια του debate των των Ρεπουμπλικανών, το Netflix ανακοίνωσε την τέταρτη σεζόν του House of Cards, με πρωταγωνιστή τον Kevin Spacey. Τις περιπέτειες του Φρανκ Άντεργουντ παρακολουθούν εκατομμύρια φαν της σειράς σε όλο τον κόσμο, κυρίως για την ωμότητα με την οποία καταγράφει τα πολιτικά δρώμενα των ΗΠΑ.

-Στο ελληνικό Netflix δεν θα προβάλλεται όμως το House of Cards, η πιο επιτυχημένη ίσως σειρά του μιας και υπάρχει συμφωνία με άλλο πάροχο. Το ίδιο ισχύει και για το Doctor Who αλλά και για κάποιες που προβάλλονται μόνο σε Αμερική και Καναδά για την ώρα.

-Το Making a Murderer είναι το πρόσφατο δυνατό χαρτί. Πρόκειται για ντοκιμαντέρ που βασίζεται σε αληθινές ιστορίες εγκλημάτων. Το 10 επεισοδίων ντοκιμαντέρ ασχολείται με την υπόθεση του Steven Avery και του 16χρονου ανηψιού του Brendan Dassey, οι οποίοι το 2007 βρέθηκαν ένοχοι για τη δολοφονία της Teresa Halbach. Ο πρώτος από τους δυο καταδικάστηκε σε ισόβια, με υποστηρικτές του να υποστηρίζουν ότι τα αποδεικτικά στοιχεία σε βάρος του είναι πλαστά και αποτελούν δημιούργημα της  αστυνομίας, καθώς οι αρχές ήθελαν να τον βάλουν και πάλι στη φυλακή.

Σημειώνεται πως, ο Avery έμεινε στη φυλακή για 18 χρόνια, για έναν βιασμό που δεν διέπραξε ποτέ, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει ένας νομικός "πόλεμος" ανάμεσα σε αυτόν και στην αστυνομία.

-Στο Netflix οι πρωτότυπες σειρές κυκλοφορούν ολόκληρες τις σεζόν τους μονομιάς και αυτές είναι διαθέσιμες στον τηλεθεατή οποιαδήποτε στιγμή και από οποιαδήποτε συσκευή. Με άλλα λόγια: binge-watching ή στα ελληνικά… "κάψιμο".

-Η παραγωγή δεν περιορίζεται σε σειρές αλλά επεκτείνεται και σε ταινίες. Το Netflix έχει υπογράψει συμβόλαιο με τον Adam Sandler ενώ παρουσίασε επίσης μεταξύ άλλων, το Beasts of No Nation που διαγωνίσθηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, διεκδικώντας τον Χρυσό Λέοντα. Η ταινία έλαβε μέρος στο διαγωνιστικό του Φεστιβάλ της Βενετίας, που μάλιστα κέρδισε το Βραβείο Marcello Mastroianni.
Πηγή
Νεότερη Παλαιότερη