Trending

Έφοδος Εισαγγελέα σε γνωστή Τράπεζα

Μια υπόθεση με πολλές προεκτάσεις εκτυλίσσεται στο χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και τις Τράπεζες τις τελευταίες ώρες.


Έφοδος του Οικονομικού Εισαγγελέα αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες στην Attica bank καθώς παράλληλα με την υπόθεση εκβιασμών που δημοσιογράφων και εκδοτών που οδήγησε στη σύλληψη των Μαυρίκου, Μουσσά, Φράγκου τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί οδηγούν στη δημιουργία μιας άλλης ογκώδους δικογραφίας.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η παραγγελία του οικονομικού εισαγγελέα είναι να γίνουν «φύλλο και φτερό» συμβάσεις της τράπεζας με τρίτους, χορηγίες και διαφημιστικά πακέτα ενώ ταυτόχρονα αναμένεται να ερευνηθεί ο ρόλος του Χρήστου Φράγκου όχι μόνο σε αυτό το σκέλος αλλά και πιθανά σε χρηματοδοτήσεις που έχουν δοθεί από την Τράπεζα. 
Πηγές που είναι σε θέση να γνωρίζουν τα δεδομένα επισημαίνουν ότι ο ρόλος του Χρήστου Φράγκου στην τράπεζα χωρίς να υπάρχει εμφανής δεσμός ήταν ιδιαίτερα αναβαθμισμένος και με βάση τα πρώτα στοιχεία σχετίζεται με εξωθεσμικές αρμοδιότητες που του είχαν δοθεί από τον κ. Τάκη Μουσσά.
Με βάση την δικογραφία αποκαλύπτεται ότι ο Τάκης Μουσσάς ο οποίος είναι - και δεν ξέρουμε αν είναι ακόμη - υπεύθυνος Γραφείου Τύπου της Attica bank φέρεται να ελέγχει μεγάλα ποσά, να ζητάει περαιτέρω αύξηση για διαφημίσεις - μια τράπεζα που δεν είχε κεφάλαια - και με στελέχη της διοίκησης φέρεται να προσπάθησε να πάρει διάφορες εγκρίσεις.

Ποινικές διώξεις στον εκδότη και τους δημοσιογράφους Μουσά, Φράγκου
Βαριές είναι οι κατηγορίες σε βάρος του εκδότη και των δύο δημοσιογράφων που εμπλέκονται στο κύκλωμα εκβιασμών.
Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό οικονομικό όφελος, για εκβίαση κατ' επάγγελμα και κατά συναυτουργία καθώς και για δωροδοκία.
Επίσης ασκήθηκε ποινική δίωξη στον Τάκη Μαυρίκο, για παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Την τάχιστη και πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης των φερόμενων ως εκβιαστών ζητά η ΕΣΗΕΑ
Την τάχιστη και πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης των φερόμενων ως εκβιαστών, υπόθεση που έχει κλονίσει τον χώρο των Μέσων, ζητά η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ), με τη διοίκηση να τονίζει σε σχετική ανακοίνωση ότι παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς την ειδησεογραφία γύρω από την υπόθεση.
Η ΕΣΗΕΑ καθιστά σαφές ότι οποιοσδήποτε από τους δημοσιογράφους κριθεί ένοχος από την ελληνική Δικαιοσύνη θα βρεθεί αυτομάτως έξω από τους κόλπους της. 
Αναλυτικότερα, στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως:
«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ παρακολουθεί με ανησυχία την ειδησεογραφία και όλες τις εξελίξεις, γύρω από τη σύλληψη δύο δημοσιογράφων και ενός εκδότη με κατηγορία την εκβίαση επιχειρηματιών, ΔΕΚΟ και Τραπεζών.
Η Δικαιοσύνη θα αποφανθεί. 
Τέτοια γεγονότα, όμως, και κυρίως η συγκυρία κατά την οποία εκδηλώνονται, δεν μπορεί να αποκλείσει προβληματισμούς.
Η ΕΣΗΕΑ απαιτεί να διαλευκανθεί πλήρως και στο συντομότερο χρονικό διάστημα η δύσοσμη αυτή υπόθεση και δηλώνει εκ προοιμίου ότι θα καταδικάσει και θα αποβάλει από τους κόλπους της όσους δημοσιογράφους αποδειχθεί ότι ενέχονται σε αυτήν.
Επίσης, το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ θέλει να δηλώσει για άλλη μια φορά τη θέση του υπέρ της πλήρους διαφάνειας στα οικονομικά και την ιδιοκτησία των ΜΜΕ και την απόλυτη αντίθεσή του στα φαινόμενα της διαπλοκής».

Να αναρτούν δημόσια όλες τις διαφημιστικές δαπάνες και χορηγίες καλεί τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ο Γ. Δραγασάκης
Να αναρτούν δημόσια όλες τις διαφημιστικές δαπάνες και χορηγίες καλεί τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, κ. Γιάννης Δραγασάκης.
Ειδικότερα, με αφορμή την υπόθεση του φερόμενου ως κυκλώματος δημοσιογράφων-εκβιαστών, ο κ. Δραγασάκης καλεί, για μία ακόμη φορά, τις διοικήσεις των τραπεζών και των υπόλοιπων φορέων του χρηματοπιστωτικού τομέα να αναρτούν δημόσια όλες τις δαπάνες τους για χορηγίες και διαφημίσεις μέχρι το επίπεδο του τελικού αποδέκτη. 

Σε κάθε περίπτωση, η Κυβέρνηση προχωρά με ταχείς ρυθμούς στη σύνταξη σχεδίου νόμου που θα προάγει τη διαφάνεια και τη διαύγεια στο χρηματοπιστωτικό τομέα.
bankingnews.gr
Νεότερη Παλαιότερη