ΤΕΛ. ΝΕΑ
17 Απριλίου 2016

Απίστευτο κάζο για την ΕΡΤ που χαιρέτησε επίσημα ένα τρολ αντί για τον Πάπα !

Οι χειριστές των social media accounts εταιρειών και ΜΜΕ οφείλουν να είναι διπλά (και τριπλά) προσεκτικοί καθώς ένα λάθος τους μπορεί να επηρρεάσει ιδιαίτερα αρνητικά την εικόνα του εργοδότη τους.

Τελευταίο φιάσκο αυτό της ΕΡΤ κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του Πάπα και του λάθους tweet που ανήρτησαν για την υποδοχή του το οποίο με αστραπιαίους ρυθμούς έκανε το γύρω του διαδικτύου. 


«Hello Greece! I'm so happy being here» έλεγε το μήνυμα που αναρτήθηκε σε έναν λογαριασμό στο Twitter, που έχει το όνομα του Πάπα Φραγκίσκου. Μάλιστα, οι διαχειριστές του λογαριασμού έκριναν ότι είναι το επίσημο και το έκαναν retweet, ενώ κάτω από την φωτογραφία του Πάπα αναφέρεται «Πυρηνικός ηλεκτρολόγος (Fukushima, Japan)» και η ένδειξη «parody account», δηλαδή σατυρικός λογαριασμός.

Στην συνέχεια ο ίδιος ο σατυρικός λογαριασμός «Pope Francis» θέλησε να... τρολάρει την ΕΡΤ, αφού με νέα δημοσίευση αναφέρει: «Ο Θεός να σε ευλογεί ΕΡΤ» με την Δημόσια Τηλεόραση να αναφέρει αμέσως μετά με απολογητικό χαρακτήρα «Εκ παραδρομής αναρτήσαμε parody acct @islandlayer αντί @Pontifex -Συγγνώμη- κάθε ευλογία & συγχώρεση ευπρόσδεκτη ;)».
iefimerida.gr