Trending

Μπάμπης Βωβός: η άνοδος και η πτώση της κατασκευαστικής αυτοκρατορίας

Γράφει η Agnes L.

Ένα εκατομμύριο ευρώ πλήρωσε στο ΙΚΑ η οικογένεια Βωβού για να γλυτώσει την κατάσχεση 5 κατοικιών στα Βόρεια προάστια λόγω χρεών της εταιρείας.

Χρειάστηκαν περίπου 6 χρόνια για να καταφέρει η άλλοτε πανίσχυρη οικογένεια στον κατασκευαστικό τομέα να καταβάλλει το ποσό του 1.026.433 ευρώ για την άρση της επιβληθείσας κατάσχεσης των ακινήτων της εταιρείας.

Από τη στιγμή που κατέθεσαν την αίτηση πτώχευσης ο πατέρας, Μπάμπης Βωβός και ο γιος του Άρης, ήρθε και το τέλος μιας αυτοκρατορίας στο χώρο των κατασκευών, τα μέλη της οποίας έζησαν μεγάλες στιγμές δόξας και χλιδής. Τότε που όλα φάνταζαν ιδανικά και ωραία.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα του τρόπου ζωής στο απόγειο της φήμης τους είναι αυτό που περιγράφεται για επίσκεψή του Άρη Βωβού στο κοσμοπολίτικο Κάπρι της Ιταλίας. Κατά της διάρκεια του ταξιδιού του πληροφορήθηκε ότι υπήρχε ένα καταπληκτικό μικρό εστιατόριο στο οποίο όμως μπορούσε να μπει μόνο εκλεκτή και προεπιλεγμένη πελατεία. Ο Άρης Βωβός πήγε στο εστιατόριο αυτό και ζήτησε τραπέζι για την επόμενη ημέρα. Στην άρνηση του μετρ ο Άρης έτεινε 1.000 ευρώ, για να εισπράξει νέα άρνηση. Το ποσό έγινε 2.000, 2.500, και τέλος 3.000 ευρώ (!) μέχρι να καταφέρει ο ίδιος και η παρέα του να κλείσουν τραπέζι για την επόμενη ημέρα.
 
Νεότερη Παλαιότερη