Trending

Πανευρωπαϊκή συνάντηση Best Buddies

Από την Παρασκευή 22 Απριλίου 2016 θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα η διήμερη συνάντηση εργασίας των φορέων της διεθνούς οργάνωσης Best Buddies με τη συμμετοχή  ευρωπαϊκών κρατών στα οποία εκπροσωπείται.
Η χώρα μας επελέγη να φιλοξενήσει την Πανευρωπαϊκή αυτή συνάντηση, όχι παρά τις αντίξοες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες αλλά εξ’ αιτίας αυτών των συνθηκών, που καλούν σε κάθε δυνατό θετικό αντιστάθμισμα. 

Τα Best Buddies International είναι παγκόσμιος εθελοντικός οργανισμός που στόχο έχει την υποστήριξη και την κοινωνική ένταξη των ατόμων με νοητική υστέρηση ή/ και άλλες αναπτυξιακές δυσκολίες. Ο στόχος επιδιώκεται με παράλληλες δράσεις σε τρεις άξονες:
1.Δημιουργία ευκαιριών για φιλίες μεταξύ εθελοντών & ΑμεΑ, «ένας-προς-έναν»
2.Υποστηριζόμενη εργασία
3.Ανάπτυξη ηγετικών προτύπων σε άτομα με νοητική υστέρηση ή/και αναπτυξιακές δυσκολίες.

Τα Best Buddies International εκπροσωπούνται στην Ελλάδα από την Αστική Μη Κερδοσκοπική εταιρία Tact Hellas από το 2011 και λειτουργούν πανελλαδικά, χάρη στην αυθόρμητη υποστήριξη από εθελοντές και επιχειρήσεις με εταιρική ευαισθητοποίηση σε κοινωνικά θέματα.

Η υποστήριξή σας σε επικοινωνιακό επίπεδο είναι ζωτικής σημασίας καθώς είναι πολύ σημαντικό να γνωστοποιηθεί το έργο των  Βest Buddies Ελλάδας, ώστε να βελτιωθεί η αναγνωσιμότητά τους, να επιτευχθεί μεγαλύτερη προσέλκυση εθελοντών και να εξυπηρετηθούν περισσότεροι νέοι με νοητική υστέρηση ή/και αναπτυξιακές δυσκολίες. 

Πιστεύουμε η Πανευρωπαϊκή αυτή συνάντηση να αποτελέσει ευκαιρία επικοινωνίας και ευαισθητοποίησης του κοινωνικού συνόλου, σχετικά με τη δημιουργία ευκαιριών ένταξης και ισότιμης ποιοτικής καθημερινότητας για νέους με νοητική υστέρηση ή/ και άλλες αναπτυξιακές δυσκολίες.
Όραμα μας είναι η δημιουργία ομάδων Best Buddies σε όλη την Ελλάδα, για μια κοινωνία για όλους με όλους!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το Best Buddies European Forum θα πραγματοποιηθεί στο Royal Olympic Hotel (οδός Αθανασίου Διάκου 28, Στύλοι Ολυμπίου Διός) στις 22&23/4/2016. Είναι ανοικτό μόνο για τους συνέδρους και τους δημοσιογράφους.

Νεότερη Παλαιότερη