ΤΕΛ. ΝΕΑ
27 Απριλίου 2016

Έρχεται μεγάλο deal που θα ταράξει την αγορά

Επιχειρηματικό deal μεγατόνων που θα ταράξει την αγορά «ψήνεται» από τον Νικόλα Πατέρα, τον Δημήτρη Μελισσανίδη και τον Γιάννη Αλαφούζο βρίσκεται στα σκαριά.

Από τη μία ο πρώην πρόεδρος του Παναθηναϊκού και ο νυν διοικητικός ηγέτης του «τριφυλλιού». Από την άλλη ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ. Τρεις επιχειρηματίες, δύο ομάδες και ένα deal που «ψήνεται»! Το οποίο δεν έχει σχέση με το ποδόσφαιρο μεν, αλλά εφόσον πάρει «σάρκα και οστά» θα ταράξει την ελληνική επιχειρηματική αγορά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες Πατέρας, Μελισσανίδης, Αλαφούζος μαζί με άλλες πανίσχυρες επιχειρηματικές οικογένειες (Δαυίδ, Μαρτίνου και άλλους ισχυρούς οικονομικά παράγοντες) συζητούν την πιθανότητα συνεργασίας και δραστηριοποίησης -μέσω νέας τράπεζας- στην αγορά και διαχείριση των «κόκκινων δανείων», που αγγίζουν τα 100 δισεκατομμύρια ευρώ! Πρόκειται για μία τεράστια αγορά που «άνοιξε» μετά την διαπραγμάτευση της Κυβέρνησης με τους Θεσμούς.

Η συμφωνία της Κυβέρνησης με τους Θεσμούς σημαίνει επί της ουσίας πως άμεσα θα τεθούν προς πώληση μεγάλα επιχειρηματικά δάνεια και τόσο ο Νικόλας Πατέρας και ο Γιάννης Αλαφούζος, όσο και ο Δημήτρης Μελισσανίδης, εργάζονται πυρετωδώς προς αυτήν την κατεύθυνση, δεδομένου ότι βλέπουν «ευκαιρίες» που θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν.

Οριστικές εξελίξεις αναμένονται μέσα στον Μάιο, οπότε αναμένεται να παρουσιαστεί από την Κυβέρνηση το τροποποιημένο νομοθετικό πλαίσιο, προκειμένου να ξεκαθαρίσει το πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, οι… μηχανές των Πατέρα, Μελισσανίδη, Αλαφούζου «δουλεύουν» στο φουλ και είναι, πλέον, πολύ πιθανό οι τρεις ισχυροί άνδρες να βαδίσουν στο ίδιο επιχειρηματικό μονοπάτι. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, άλλωστε, πως Δημήτρης Μελισσανίδης και Γιάννης Αλαφούζος λειτουργούν ήδη προς την ίδια κατεύθυνση στο ελληνικό ποδόσφαιρο και πολεμούν το «σύστημα» και πως αμφότεροι διατηρούν φιλικές σχέσεις με τον πρώην πρόεδρο του Παναθηναϊκού, Νικόλα Πατέρα.
bankasport.gr