Trending

Λευκός Οίκος: Αποκαλύψεις για την 11η Σεπτεμβρίου - Εμπλοκή και άλλης χώρας

Νέα στοιχεία αναμένεται να φέρει από στιγμή σε στιγμή στο φως ο Λευκός Οίκος, σχετικά με την αιματηρή, αξέχαστη ημέρα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, όταν χιλιάδες αθώοι άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από το τρομοκρατικό χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης. 

Η 28σέλιδη έκθεση πιθανότατα θα αποδεικνύει την ανάμειξη της Σ. Αραβίας με τους τρομοκράτες, αναφέρει σε δημοσίευμα του το Bloomberg, μιας χώρας που είναι παραδοσιακός σύμμαχος των ΗΠΑ, αν και τον τελευταίο καιρό οι σχέσεις τους είναι λίγο τεταμένες, λόγω του «ανοίγματος» της Ουάσινγκτον προς το Ιράν. 

Στα ντοκουμέντα περιλαμβάνονται πληροφορίες από μια κοινή έρευνα, σχετικά με τις πηγές ξένης στήριξης προς κάποιους από τους αεροπειρατές της 11ης Σεπτεμβρίου, την στιγμή που αυτοί βρίσκονταν στις ΗΠΑ. 

«Το πιο σημαντικό αναπάντητο ερώτημα για την 11η Σεπτεμβρίου, είναι αν αυτοί οι 19 άνθρωποι πραγματοποίησαν αυτό το περίπλοκο σχέδιο μόνοι ή είχαν στήριξη», σχολίασε χθες σε δηλώσεις του στο NBC ο Bob Graham, συμπρόεδρος της δικομματικής επιτροπής που έχει αναλάβει την έρευνα. 
bankingnews.gr
Νεότερη Παλαιότερη