ΤΕΛ. ΝΕΑ
21 Απριλίου 2016

Νέες επενδύσεις από το Πλαίσιο

Το επενδυτικό πλάνο της Πλαίσιο Computers έρχεται μετά από αρκετά χρόνια επενδυτικής "ανυδρίας".

Συγκεκριμένα την Δευτέρα εγκαινιάζει νέο κατάστημα 2.500 τ.μ. στη Δάφνη, ενώ η διοίκηση της γνωστής αλυσίδας δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να προχωρήσει και σε νέα επέκταση.
Το νέο Super Store ΠΛΑΙΣΙΟ στη Λ. Εθνικής Αντιστάσεως 87-89, μόλις 200 μέτρα από το σταθμό του μετρό Δάφνη, είναι το 23ο κατάστημα της αλυσίδας και το 16ο στην Αττική.

Με δεδομένο ότι η εταιρεία ακολουθεί μία συντηρητική πολιτική σχετικά με την ανάπτυξη του δικτύου της (παρουσία με επιλεγμένα σημεία πώλησης που οδηγούν τις πωλήσεις ανά κατάστημα σε πολύ υψηλότερα επίπεδα από το μέσο όρο της αγοράς), η κίνηση αυτή θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική. Πόσο μάλλον στην παρούσα συγκυρία, η οποία μόνο εύκολη δεν χαρακτηρίζεται. Ο Κώστας Γεράρδος, αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης αλυσίδας, στην πρόσφατη παρουσίασή της στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών χαρακτήρισε τη φετινή χρονιά ως «δύσκολη».

Τα 15.000 προϊόντα next-gen τεχνολογίας του νέου καταστήματος υποστηρίζουν 27 εξειδικευμένοι συνεργάτες, ενώ αποκλειστικά για τα εγκαίνια, 46 προσφορές σε όλες τις κατηγορίες προϊόντων (25/04-28/04 ή έως εξαντλήσεως αποθεμάτων) περιμένουν τους… tech πιστούς. Πέραν του καινούργιου καταστήματος, μία επένδυση 2,5 εκατ. ευρώ, περιλαμβανομένου του αποθέματος, η αναπτυξιακή πολιτική της Πλαίσιο για το 2016 περιλαμβάνει και την ανάπτυξη νέων καινοτόμων κατηγοριών προϊόντων, ιδιαιτέρως διαδεδομένων στο εξωτερικό.

Πρόκειται για τα STEM Toy’s (Science Technology Engineering and Math) που αφορούν παιχνίδια δημιουργίας τεχνολογίας και όχι απλά παθητική κατανάλωση της τεχνολογίας. Φυσικά, εγκαίνια χωρίς happening δεν γίνεται. Celebrities, live radio show, αλλά και εκπλήξεις, όπως τα πρώτα ανθρωποειδή robots που …χορεύουν Michael Jackson και παίζουν καράτε, περιμένουν όσους βρεθούν στο νέο super store του Πλαισίου στη Δάφνη.

Κατά την οικονομική χρήση του 2015 η Πλαίσιο με έμφαση στη μακροβιότητα και τη διαρκή αντοχή σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες, πέτυχε αφενός καθαρή ρευστότητα που υπερβαίνει τα 31 εκατ. ευρώ και αφετέρου συγκράτηση των ιδίων κεφαλαίων σε υψηλότατα επίπεδα, παρά την κατά 11 εκατ. ευρώ επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους εντός του 2015.

Επιπλέον της διατήρησης της υγιούς χρηματοοικονομικής και κεφαλαιακής διάρθρωσής της και εν μέσω κεφαλαιακών ελέγχων και περιορισμού της καταναλωτικής δαπάνης, πέτυχε κερδοφορία προ φόρων στα 9,3 εκατ. ευρώ.
fpress.gr