Trending

Alpha Bank - Aktua: ιδρύουν κοινή εταιρεία για τα "κόκκινα" δάνεια

Τη διαχείριση στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων που βρίσκονται σε καθυστέρηση, ύψους 11 δισ. ευρώ θα αναλάβει η εταιρεία που θα συστήσουν από κοινού η Alpha Bank με την ισπανική Aktua. Όπως αναφέρει η "Καθημερινή", εκτός από τα στεγαστικά και καταναλωτικά, το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας θα περιλαμβάνει και μικρά επιχειρηματικά δάνεια, τα οποία είναι σε καθυστέρηση ενός έτους ή και περισσότερο και θεωρούνται "βαθιά κόκκινα".

Στις λύσεις που θα προτείνει η εταιρεία αναμένονται το "κούρεμα" των οφειλών ή η πώληση του ακινήτου για λογαριασμό του δανειολήπτη.  Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ο σχετικός φάκελος για την χορήγηση αδείας από την Τράπεζα της Ελλάδας είναι ήδη έτοιμος και η σύσταση της εταιρείας αναμένεται εντός του Ιουνίου.

Αν και η συμφωνία των δύο μερών έχει δρομολογηθεί εδώ και καιρό, η υλοποίησή της προϋπόθετε την αποσαφήνιση του θεσμικού πλαισίου για τη διαχείριση και την πώληση των "κόκκινων" δανείων". Πλέον η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου ανοίγει τον δρόμο, σηματοδοτώντας το άνοιγμα της αγοράς διαχείρισης προβληματικών χαρτοφυλακίων.  
capital.gr
Νεότερη Παλαιότερη