Trending

Πλησιάζει το deadline για συμμετοχή στο IQbility

Λίγες ημέρες περιθώριο έχουν ακόμη οι νέες επιχειρηματικές ομάδες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο επενδυτικό πρόγραμμα του IQbility, του “εκκολαπτηρίου επιχειρήσεων” (incubator) του ομίλου Quest, καθώς η προθεσμία για την κατάθεση των σχετικών αιτήσεων λήγει την προσεχή Δευτέρα 23 Μαϊου.

Το Iqbility είναι μια πρωτοβουλία του ομίλου Quest, που έχει ως στόχο να ανακαλύψει και να προωθήσει τα ελληνικά start up στο χώρο της τεχνολογίας, δίνοντας τους όλα τα εφόδια για να ξεκινήσουν δυναμικά. Το IQbility λειτουργεί ταυτόχρονα ως angel fund επενδύοντας στις εταιρείες που συμμετέχουν στον πρόγραμμα του. H επένδυση κινείται μεταξύ 25.000 και 100.000 ευρώ, ενώ ταυτόχρονα παρέχει υπηρεσίες θερμοκοιτίδας (γραφεία, τήρηση λογιστικών βιβλία, νομική υποστήριξη, cloud infrastructure). Το πρόγραμμα τρέχει σε συνεργασία με τα στελέχη και τις εταιρείες του ομίλου Quest, η οποία μεταφράζεται σε σημαντικούς πόρους και πρακτικές συνέργειες.

Μέχρι τώρα τις εγκαταστάσεις και τις υπηρεσίες του “εκκολαπτηρίου” έχουν αξιοποιήσει 8 εταιρείες, στις οποίες περιλαμβάνονται ορισμένα από τα πιο γνωστά ελληνικά startups όπως είναι το Pollfish, το Offerial, το Captainwise, το Panelsensor, το eNios, η AllCanCode και η Mist.io. Εξίσου ενδιαφέρον είναι ότι 6 από αυτές τις 8 startup επιχειρήσεις έχουν έσοδα κυρίως από το εξωτερικό, ένα ακόμη ζητούμενο για μία νεοφυή εταιρεία.

Από τις 8 εταιρείες οι 7 έχουν ήδη λάβει χρηματοδότηση είτε από το IQbility, angel investors και επενδυτικά funds εντός και εκτός Ελλάδας. Το Iqbility έχει επενδύσει πάνω από 200.000 ευρώ σε μετρητά και πάνω από 400.000 ευρώ σε υπηρεσίες, ενώ το συνολικό ποσό χρηματοδότησης των εταιρειών που έχουν συμμετάσχει ή συμμετέχουν στο πρόγραμμα ξεπερνά τα 4 εκατ. ευρώ.

Το IQbility επενδύει σε δύο φάσεις. H πρώτη φάση, το αποκαλούμενο και pre-seed, είναι η φάση κατά την οποία μία ομάδα έχει αναπτύξει ένα λειτουργικό πρωτότυπο και προσπαθεί να το εξελίξει με βάση την ανταπόκριση από την αγορά και με στόχο να αποκτήσει του πρώτους της πελάτες. Κατά την δεύτερη φάση (seed), σκοπός είναι να αποδειχθεί ότι το προϊόν μπορεί να διευρύνει τη χρήση του με αρκετά γρήγορους ρυθμούς. Και στις δύο παραπάνω φάσεις το IQbility είναι ανοιχτό σε συνεπενδύσεις με άλλους angel investors ή επενδυτικά funds. Επομένως, στο πρόγραμμα του IQbility είναι ευπρόσδεκτες και εταιρείες, οι οποίες έχουν ήδη ξεκινήσει να συγκεντρώνουν κεφάλαια για ένα γύρο χρηματοδότησης ή σκοπεύουν να το πράξουν στο άμεσο μέλλον.
imerisia.gr
Νεότερη Παλαιότερη