Trending

Διασώζεται εταιρεία με 1.500 εργαζόμενους

Την καταρχήν συμφωνία μεταξύ των εργαζομένων και της εταιρείας «Καρυπίδης», που βοηθά στην επαναλειτουργία της επιχείρησης και τη διασφάλιση της εργασίας των 1.500 περίπου εργαζομένων της εταιρίας, ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας.

Η καταρχήν συμφωνία επετεύχθη μετά την κατάθεση από την εταιρία «Καρυπίδης» ενός δεσμευτικού πλαισίου επανεφοδιασμού των καταστημάτων της επιχείρησης και εξόφλησης των δεδουλευμένων προς τους εργαζόμενους σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Αυτή η καταρχήν θετική απόφαση δημιουργεί το πλαίσιο για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Το υπουργείο Εργασίας επισημαίνει ότι θα παρακολουθεί και θα εποπτεύει την εφαρμογή των δεσμεύσεων όλων των πλευρών, με στόχο την προστασία των θέσεων εργασίας και εν γένει των εργασιακών σχέσεων.

Αύριο είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι, Γενική Συνέλευση, για να αποφασίσουν την επικύρωση ή την απόρριψη της συμφωνίας, που έχει ήδη υπάρξει με το ΔΣ τους.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι πάνω από τέσσερις μήνες, ενώ δεν έχουν λάβει ούτε το επίδομα αδείας από το 2015 και η εταιρία, στα τέλη Απριλίου είχε καταθέσει αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα, που λίγες μέρες μετά, πήρε πίσω. 
ependisinews.gr
Νεότερη Παλαιότερη