ΤΕΛ. ΝΕΑ
2 Μαΐου 2016

Die Welt: πρωινός καφές για την αποτροπή χρεοκοπίας - ποιοί συμμετέχουν

Στους ανθρώπους που στελεχώνουν τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα τα κρίσιμα αυτά 24ωρα των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές αναφέρεται σε δημοσίευμα της η γερμανική εφημερίδα Die Welt στην κυριακάτικη έκδοση της.

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, το δημοσίευμα της Welt am Sonntag, που έχει τίτλο «πρωινός καφές για τη αποτροπή χρεοκοπίας» υπογραμμίζει ότι «ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να έχει την εντύπωση ότι έχει ξαναζήσει όσα συμβαίνουν αυτές τις μέρες».
«Οι διαπραγματεύσεις έχουν «κολλήσει», οι πιστωτές ζητούν περαιτέρω μέτρα και εντός του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν αντιδράσεις. 

Όλα θυμίζουν καλοκαίρι του 2015 με την χρεοκοπία να χτυπά και πάλι την πόρτα. 

Ποιοι όμως είναι οι άνθρωποι που συμβουλεύουν αυτές τις κρίσιμες μέρες τον έλληνα πρωθυπουργό; 

Όταν ο πρωθυπουργός δεν βρίσκεται σε ταξίδι συναντιέται κάθε πρωί στο γραφείο του με τους συμβούλους του για τον «πρωινό καφέ» επισημαίνει το δημοσίευμα.
«Δύο σύμβουλοι βρίσκονται πάντα στο πλευρό του ανεξάρτητα από το θέμα της συζήτησης. 

Τους χαρακτηρίζουν «αιώνιους» μιας και επιβιώνουν κάθε ανασχηματισμού: Ο Αλέκος Φλαμπουράρης, υπουργός Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου, και ο Νίκος Παππάς, υπουργός Επικρατείας» τονίζει το δημοσίευμα, το οποίο παραθέτει στοιχεία για τους κ.κ.Παππά και Φλαμπουράρη.

«Με τον 40χρονο πολιτικό συνδέει τον πρωθυπουργό φιλία που φθάνει μέχρι τη δεκαετία του ΄90. 
Ο Νίκος Παππάς τάσσεται υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρώ και το πολιτικό άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στον κεντρώο πολιτικό χώρο. 

Την ίδια στιγμή ο Αλέκος Φλαμπουράρης θεωρείται «πατρικός φίλος» του Αλέξη Τσίπρα. 

Όπως πολλά μέλη του κόμματος προέρχεται από τους ευρωκομμουνιστές» τονίζει το δημοσίευμα, το οποίο αναφέρεται επίσης στον Δημήτρη Τζανακόπουλο, διευθυντή του Γραφείου του Πρωθυπουργού, τον διπλωμάτη Βαγγέλη Καλπαδάκη, την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη, τον διευθυντή του γραφείου Τύπου Άγγελο Τσέκερη και τέλος τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, γνωστό και ως "κόκκινο τσάρο", o οποίος – όπως τονίζεται - θεωρείται δίαυλος επικοινωνίας του πρωθυπουργού με τραπεζίτες, επιχειρηματίες και ξένους επενδυτές.
bankingnews.gr