Trending

Δήλωση-βόμβα: "μαγειρεύουν" τους ισολογισμούς

Γράφει η Agnes L.

Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς έριξε μεγάλη βόμβα με τη δήλωση που έκανε ότι οι μεγάλες επιχειρήσεις "μαγειρεύουν" τους ισολογισμούς και παραμένουν στο απυρόβλητο.

Πως το εξηγεί στη δήλωσή του: Χάρη σε «μια σειρά από παραμέτρους που αφορούν την ίδια την ικανότητά τους να μεταφέρουν προνομιακά κεφάλαια και να μαγειρεύουν τους ισολογισμούς τους»!

Την καταγγελία αυτή έκανε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γ. Καββαθάς στην ομιλία του στην ημερίδα που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Κορινθίας με θέμα «Πώς μπορούν να επιβιώσουν οι πολύ μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις εν μέσω Μνημονίων; Τι έδειξε το Ευρωπαϊκό Συνέδριο ΓΣΕΒΕΕ – ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ».

Ονειροβατούν… Καταφέραμε, πάντως, να μην είμαστε μόνιμα στον πάτο… Μετά την αύξηση του ΦΠΑ η Ελλάδα θα βρίσκεται στις τέσσερις πρώτες θέσεις της ΕΕ με τον υψηλότερο συντελεστή, ενώ παραμένει κάτω από τον μέσο όρο σε επίπεδο συλλογής εσόδων, είπε ο Γιώργος Καββαθάς και πρόσθεσε: «Όποιος πιστεύει ότι μετά από επτά χρόνια λιτότητας μπορούν να αποδώσουν νέα μέτρα συστολής της οικονομίας (είτε με νέους φόρους είτε με νέα περικοπή δαπανών σε μισθούς – συντάξεις), έχω την αίσθηση ότι είτε ονειροβατεί ιδεοληπτικά είτε θέλει να κρύψει την αποτυχία των προγραμμάτων στήριξης, κυρίως ως προς την αναπτυξιακή διάσταση».
Νεότερη Παλαιότερη