Trending

Έκλεισε το πρώτο deal με Πούτιν

Η προμήθεια αργού και προϊόντων πετρελαίου είναι το αντικείμενο του «μνημονίου βασικών όρων συναντίληψης» που υπέγραψαν χθες στο Μέγαρο Μαξίμου, ο διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛΠΕ Γρηγόρης Στεργιούλης και ο CEO της Ρωσικής πετρελαϊκής εταιρίας ROSNEFT, Ίγκορ Ιβάνοβιτς Σετσίν. 

Σύμφωνα με το μνημόνιο τα δύο μέρη προτίθενται να αναπτύξουν διμερή συνεργασία σε ότι αφορά στην προμήθεια αργού πετρελαίου, καθώς και προϊόντων πετρελαίου. Παράλληλα, εκφράζουν την θέληση να ισχυροποιήσουν τη σχέση τους και να καθορίσουν ύστερα από μελέτη, ανάλυση και αξιολόγηση τους πιθανούς τομείς για αμοιβαία επωφελή συνεργασία.

Στόχος του Μνημονίου, που υπεγράφη παρουσία του Αλέξη Τσίπρα και του Βλαντιμίρ Πούτιν, είναι να τεθεί το πλαίσιο για την δρομολόγηση των διαδικασιών συζήτησης, όπου θα εξεταστούν οι επιχειρηματικές δυνατότητες και θα καθοριστούν οι βασικές προϋποθέσεις που θα οδηγήσουν σε μελλοντικές συμφωνίες και υπογραφή συμβολαίων.

Προβλέπεται επίσης η σύσταση ομάδας εργασίας που θα συντονίζει και θα προωθεί τα επόμενα βήματα συνεργασίας καθώς και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και βέλτιστων πρακτικών για την παραγωγική διαδικασία, τον προγραμματισμό και την αριστοποίηση της λειτουργίας των εγκαταστάσεων τους.

Το Μνημόνιο Συναντίληψης έχει ισχύ για περίοδο ενός χρόνου, με δυνατότητα παράτασης κατόπιν συμφωνίας.

Σε δηλώσεις του μετά την υπογραφή της συμφωνίας, ο κ. Στεργιούλης τόνισε: «Πρόκειται για μια σημαντική συμφωνία η οποία εντάσσεται στην πολιτική εξωστρέφειας του Ομίλου. Χάρη σε αυτή έχουν επιτευχθεί σημαντικοί στόχοι, που αφορούν στην εξεύρεση επαρκών εναλλακτικών πηγών προμήθειας πετρελαϊκών προϊόντων σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές».

Θα ακολουθήσει επίσκεψη του κ. Στεργιούλη στη Ρωσία ύστερα από πρόσκληση του κ. Σετσίν.
www.tvxs.gr


Νεότερη Παλαιότερη